Csodák, amikre az alumínium fólia képes!

Sok dolog van, amire használhatunk alumínium fóliát, olyan dolgokra, amelyekről valószínűleg még nem hallott, de ezek biztosan megkönnyítik majd az életét. A legtöbb ember szendvics csomagolásához, vagy burgonyasütéshez használja ezt a bizonyos fólia típust, de számos más dologra is felhasználható, csak egy kis kreativitás kell hozzá.

Az első dolog, amit az alumínium fóliával tehet, a vasalás. Csak terítse szét az alumínium fóliát a vasalódeszkán, és így nem kell a ruha mindkét oldalát kivasalni. Helyezze a fóliára a ruháit, és meg fog lepődni, mert a ruha mindkét oldala ki lesz vasalva, és így még időt is spórol. Az alumínium fólia arra is használható, hogy frissen, melegen és ízletesen tartsa a kenyeret. Mindössze annyit kell tennie, hogy becsomagolja a kenyeret egy szalvétába, majd a tetejére egy alumínium fóliát helyez. Ez a fólia visszaadja majd a meleget a kenyérnek, és hosszabb ideig megtartja a frissességét valamint az ízét is.

Ha régi ollója van, és nem tudja használni, mindenképpen próbálja ki ezt a trükköt. Ahelyett hogy kidobná a használt ollóit, inkább forduljon az alumínium fóliához. Hajtogasson össze egy darab fóliát addig, amíg elég vastag lesz és kezdje el vágni ollóval. Ez élesíteni fogja a régi ollót minden egyes vágás után. Az alumínium fóliás trükköt akkor is kipróbálhatja, ha fából készült padlója van. Néha előfordul, hogy bútorokat kell mozgatnunk a lakásban, és azért hogy elkerülje a fapadló karcolását, tegyen alufóliát a bútor lába alá, amit mozgatni készül. Így a bútor „csúszni” fog, és nem hagy majd karcolásokat maga után. Ha a TV-je képernyőjének minőségét szeretné javítani, akkor is használhat fóliát, csak helyezzen egy darabot a DVD-je és a TV-je közé, és ez csökkenti majd az elektromágneses mezőt a két készülék között, amivel javul majd a kép is.


hunprobalazs