Csodálatos Dzsain templomok

A dzsainizmus egy vallás, amely előírja a pacifizmust és az erőszakmentesség útját minden embernek. A dzsainizmus szerint az élet célja a karma negatív hatásainak felszámolása mentális és fizikai megtisztítás révén. Ez a folyamat a felszabaduláshoz vezet, amelyet egy nagy természetes belső béke kísér.

A hatalmas Vörös Erőddel szemben található Shri Digambar Jain Lal Mandir Delhi legrégebbi és legismertebb dzsain temploma. Az eredetileg 1526-ban épült templom a múltban számos átalakításon és kiegészítésen ment keresztül, és a 19. század elején bővült. Az impozáns vörös homokkő templom Lal Mandir néven is ismert. Sonagiri kisvárosa (szó szerint az aranycsúcsot jelenti) egy dombon fekszik India központjában. Számos foltos fehér dzsain templom van itt szétszórva Sonagiri környékén. A zarándokoknak és a turistáknak egyaránt fel megéri felmenniük 300 lépcsőn a templom tetejére. A csúcsra érve az utazók megcsodálhatják a számtalan fehér templom látványát, ami igazán gyönyörű.

Khajuraho falu az egyik legnépszerűbb turisztikai célpont Indiában. Számos hindu és dzsain templom híres erotikus szobrászatáról. A templomokat 200 év alatt, 950 és 1150 között építették. Chandella uralkodása alatt Khajuraho otthont adott egy nagy és virágzó dzsain közösségnek. A dzsainok látszólag a város keleti oldalán éltek, és számos dzsain-templom fennmaradt Khajuraho ezen a részén. A nagy templomok közül kettő továbbra is jó állapotban van. A Gomateshwara monolit szobra egy dombon áll Shravanabelagola városában. Gomateshwara volt Lord Adinatha második fia, az első a 24 Tirthankara közül (megvilágosodott ember). A 17,38 méter magas monolit kőszobrot a világ egyik legnagyobb monolit szobrának tekintik. Chavundaraya, a Ganga Királyság minisztere hozta létre ezt a szobrot.