Decemberig ingyenes vizsgálatok az autósoknak, használd ki!

Az Országos Rendőr-főkapitányság és az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottság ebben az évben is megrendezi a „Látni és látszani” elnevezésű országos közlekedésbiztonsági kampányát. A kampány keretén belül a személy-, illetve tehergépkocsik és motorkerékpárok vezetői október 1-jétől ingyenesen élhetnek azzal a lehetőséggel, hogy a kampányban részt vevő szervizekben járművüket a szakemberek ingyenesen átvizsgálják. Érdemes tudni, hogy a kampányban optikusok is részt vesznek, akik térítésmentes látásellenőrzéssel és hasznos tanácsokkal segítenek.

[adsense_id=”1″]

A Látni és látszani kampány által október 1. és december 15. között lehet igénybe venni az ingyenes szolgáltatásokat. Természetesen nem elég elmenni az ingyenes vizsgálatokra, utána „tenni is kell valamit”, avagy be kell tartani a közlekedési szabályokat. A rendőrség ugyanis már előre jelezte, hogy november 7-től december 15-ig az ország egész területén fokozott közúti ellenőrzést tart. Ezen az időszakban a rendőrség a világítási szabályok megtartását fogja kiemelten ellenőrzi a személy-, illetve tehergépkocsik és motorkerékpárok esetében.

Látni és látszani!

Látni és látszani!

A kampány célja idén most is figyelem felkeltése, illetve a járművekre vonatkozó világítási szabályok megszegéséből adódó szabálytalan közlekedői magatartások kiszűrése, ezáltal pedig végeredményben a közlekedésbiztonság javítása, tehát a balesetek okozta károk csökkentése. A tavalyi év során közel háromszáz autós szakszerviz és mintegy száz optika vett részt a Látni és látszani kampányban, míg a másik oldalon csaknem 18 ezer autós csatlakozott a kampányhoz.

A Látni és látszani kampány sajtótájékoztatóján Óberling József rendőr ezredes, az ORFK-OBB ügyvezető elnöke kiemelte azt is, hogy útjainkon nagyon kell majd ügyelni, mivel az őszi-téli időszakban az időjárási viszonyok nem teremtenek optimális feltételeket.


hunprobalazs