Dekor trendek 2000-től 2020-ig

A lakberendezés folyamatosan fejlődik, és úgy érezhetjük, minden nap jön új trend. De az igazság az, hogy a legtöbb trendet az előző évtizedekből kölcsönzik, és végül mindegyik visszajön (nos, szinte mindegyik).

Az új évtizedre való felkészülés során úgy döntöttünk, hogy átnézzük, milyen messzire jutottunk a 21. század fordulója óta. Joanna Gaines kora előtt és a „modern parasztház” kifejezés előtt a kopott volt a divat. Rusztikus, kopottan elegáns, kissé falusias, ezek a szavak határozták meg a 2000-es évek elejét ha lakberendezésről volt szó. A fodros csipkézett ágyneműtől egészen a kopottan elegáns megjelenésig minden volt a hálószobáinkban. Régen, amikor a Blu-ray lemezek és a DVD-lejátszók még mindig újdonságok voltak, mindannyian egy túlméretezett házimozi rendszert akartunk, hogy a házunkat a legmenőbb cuccokkal ruházzuk fel. A túlméretezett hangszóróktól kezdve a legjobb térhatású hangzásig az új síkképernyős TV-hez szükségünk volt arra a nagyméretű, nehéz házimozirendszerre is, hogy eljuthassunk napjainkig.

A fehér konyhák még mindig erőteljesen divatosak, pedig már a 2000-es évek elején is trendi volt a letisztult, fehér konyha. Köszönetet mondhatunk a 2000-es éveknek a mély, sötét fából készült szekrények iránti elmozdulásért, és ma még mindig nagyon élvezzük ezt a megjelenést. Valószínűleg a legnépszerűbb konyhaszekrény-szín a fehér, de nem csak a szekrények, hanem az asztallapok és akár a padló padlójának is domináns színévé vált. Bár a 2000-es évek néhány tendenciája alulbecsült és finom volt, a toszkán stílusú fürdőszoba nem volt ezek között. Ahogy a házak méretének korszerűsítése megkezdődött, nagyobb, díszes tulajdonságokkal és színekkel felszerelt fürdőszobák jötte divatba. Mostanában egyre inkább hódít a minimalista stílus, amit szintén trendi volt végig a 2000-es években.


hunprobalazs