Dolgok a lakásban, amiktől megbetegedhetünk

Otthonunknak biztonságos menhelynek kell lennie, ahol pihenhetünk és felfrissülhetünk, hogy szembe nézzünk a veszélyekkel és a stresszel amit a külvilágban tapasztalunk.

Sajnos otthonában is vannak olyan veszélyek, amelyeket nem is lát, mégpedig olyan veszélyes dolgokról van szó, amelyek betegséget okozhatnak. A penész- és penész spórák a világ szinte minden éghajlatán megtalálhatók. De meleg, nedves környezetben, például fürdőszobáinkban, mosókonyháinkban és pincéinkben a spórák növekedhetnek és szaporodhatnak, és olyan csoportosulást hozhatnak létre, amely veszélyes lehet az egészségre. Az otthonokban a legtöbb penész fekete vagy zöld, és ezek áthatolnak a lakás felépítésén. A kényelem érdekében a legtöbb ház központi fűtési és hűtési rendszert (HVAC) használ. A rendszer költségeinek megspórolása érdekében energiahatékonyabbá tettük otthonainkat a szivárgó ajtók és ablakok lezárásával. Noha ez ideális a pénztárcánknak, veszélyes lehet egészségünkre, különösen a légúti betegségben szenvedők számára.

A fürdőszobák kicsi terek, amelyek hő- és páratartalommal rendelkeznek, ez pedig elősegíti a penész növekedését, a személyes ápolási termékeken és tisztítószereken. Az egészségügyi veszélyek szinte minden felületen ott vannak a lakásban. A nappalit vagy a hálószobát minden nap „használjuk” és itt fogadjuk a vendégeket is. Itt fogyasztjuk a rágcsálni valót, háziállatokkal játszunk, és több távirányítót kezelünk a rendszerek irányításához. Ez az a hely ahol minden és mindenki összegyűlik, beleértve a baktériumokat is. Az egyik legnagyobb bűnös a nappaliban a távirányító. Rengeteg betegséget okozó baktérium és vírus tapadhat ezekre a felületekre. Szánjon időt arra, hogy az elektronikához jóváhagyott fertőtlenítő törlőkendővel gyakran megtisztítsa őket.


hunprobalazs