Dolgok, melyek károsak lehetnek éhgyomorra fogyasztva

Nagyon sokan vannak, akik ügyet sem vetve az egészségükre, folyamatosan a rossz szokásaiknak hódolnak és éhgyomorra fogyasztják a kávét, illetve a különféle gyógyszereket.

Ám sajnos ezek olyan rossz szokások, melyek hosszútávon nagyon károsak lehetnek az egészségünkre. Nem győzzük elégszer kihangsúlyozni, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése. Ugyanis a reggeli már a nap kezdetekor meghatározza a szervezet vércukorszintjét. Ebből következik az is, hogy nem véletlen miszerint a dietetikusok mindenkit arra biztatnak, hogy ne feledkezzenek meg a napindító étkezésről. Ám azon belül, hogy reggelizünk, az sem mindegy, hogy mit. Vagyis, hogy szilárd, vagy folyékony tápanyagot vesszünk magunkhoz. Ugyanis néhány egészségesnek hitt élelmiszert sem célszerű éhgyomorra fogyasztani. A szakértők már régóta azt vallják, hogy a napi többszöri és kisebb étkezés egységesebb energiát biztosít a szervezetünk számára, mind az, amikor éhezzünk, majd jó alaposan belakmározunk. Ám reggelente, amikor szinte még félálomban vagyunk, akkor nem mindig hozzuk meg a leghelyesebb döntéseket, és sokszor előfordulhat, hogy egészségtelen élelmiszereket választunk reggelire.

Ezek a sietős reggelik nagy része, legtöbbször előnytelenül hat a szervezetünkre. Illetve itt kell megemlíteni a bizonyos fogyókúrás módszereket is, melyek szintén ártóak lehetnek az egészségünkre. A legtöbben arra esküsznek, hogy a napot egy pohár langyos citromos vízzel indítják. Viszont, akik hajlamosak a gyomos égésre azok számára nem ajánlott. A napindító feketét is sokan praktizálják, ám célszerű elkerülni, ugyanis serkenti a gyomor savtermelését. A péksütemények sem bizonyulnak jó választásnak, ugyanis az mellett, hogy puffasztanak, még a nyálkahártyát is ingerelik.


hunprobalazs