Dolgok, melyeket a macskák nagyon utálnak

A cicák nagyon aranyos és kedves kis állatok. Többek között ennek is köszönhető, hogy nagyon sokan tartanak otthon házi kedvencként. Ám nézzük, hogy mik azok a dolgok, melyeket nagyon nem szeretnek ezek a kisállatok.

A macskák elsősorban, amit ki nem állhatnak az a hangoskodás. Ha megzavarjuk őket váratlan zajokkal, hangoskodással, akkor erre reakcióként legtöbbször meneküléssel reagálnak. Ijesztő lehet számukra az autók dudája, tűzijáték, fűnyíró, ám egy akár egy váratlan tüsszentés is megijesztheti őket. Ilyenkor ezek az állatok igyekeznek minél előbb olyan helyre vonulni, ahol biztonságban érzik magukat. Amit sokan nem tudhatnák még a házi kedvencükről, hogy a szaglásuk nagyon kifinomult. Amely azt jelenti, hogy 14-szer erősebb, mint az embereké. Illetve, hogy a cicák nagyon szeretik a tisztaságot. Így nagyon fontos számukra, hogy a macskaalom mindig tiszta legyen. Mivel, ha már mi érezzük az alom szagát, az már a macskánk számára szinte elviselhetetlen. Így ez könnyen vezethet, ahhoz, hogy inkább egy másik helyet keres a lakásban, amely lehet egy kosár, vagy akár a szőnyeg is.

Ezért erre nagyon javallott oda figyelni, mivel igen kellemetlen lehet, ha ez megtörténik. Ami még igazán rosszul hathat a cicánkra a romlott étel. Így semmiképpen se hagyjuk, hogy a táljában álljon az étel, vagy kiszáradjon ugyanis a cicánkra rosszul reagálhat rá. Illetve, mint már említettük, hogy nagyon érzékeny a szagokra, így hiába hagyjuk a tálkájában nem fogja meginni. Ebből kifolyólag sokkal inkább javallott, hogy mindig tartsuk tisztán a tálkáját, mert nem csak a macskánk, de akár számunkra is igen kelletlen lehet, ha elkezd bűzölögni az otthagyott étel. Illetve még a bacilusok is elszaporodhatnak. Mi emberek sem szeretjük a gyógyszereket és azok rossz ízét, ám ez a cicákra is legtöbb esetben igaz lehet.


hunprobalazs