Drámai a javulás az egészségben a levegőszennyezés csökkenése után

A levegőszennyezés csökkentése gyors és drámai hatást gyakorolt ​​az egészségi eredményekre, valamint a megbetegedés csökkenésére – a levegőszennyezés csökkentésének egészségi előnyei című új kutatás az American Thoracic Society folyóiratában jelent meg, és érdekes eredményeket mutatott.

A Nemzetközi Légzési Társaságok Fórumának (FIRS) Környezetvédelmi Bizottsága által végzett tanulmány áttekintette azokat a beavatkozásokat, amelyek csökkentik a légszennyezés forrását. Kutatásokat végeztek és időt fektettek be ezek eléréséhez több környezetben, megállapítva, hogy az egészség javulása feltűnő. Írországban a dohányzás tilalmának első hetétől kezdve például 13% -kal esett vissza a bármilyen okból bekövetkező halálozás, 26% -kal csökkent az ischaemiás szívbetegség, 32% -kal csökkent az agyvérzés, és 38% -kal csökkent a krónikus obstruktív tüdőbetegség (COPD). Érdekes módon a legnagyobb előnyök ebben az esetben a nemdohányzók körében jelentkeztek.

“Tudtuk, hogy vannak előnyei a szennyezés ellenőrzésének, de a megvalósításuk mértéke és viszonylag rövid időtartama lenyűgöző volt” – mondta a jelentés vezető szerzője, Dean Schraufnagel, MD, ATSF. “Megállapításaink szinte azonnali és jelentős hatást gyakorolnak az egészségi eredményekre, miután csökkentették a levegőszennyezésnek való kitettséget. Fontos, hogy minden országban azonnal elfogadják és végrehajtsák a WHO légszennyezésről szóló irányelveit. A városi szintű szabványok mellett az otthoni légszennyezés csökkentése is egészségi előnyöket eredményezett. E megállapítások alapján Dr. Schraufnagel reményt ad. “A levegőszennyezés nagymértékben elkerülhető egészségügyi kockázatot jelent, amely mindenkit érint. A városi növekedés, a növekvő iparosodás, a globális felmelegedés és a légszennyezés káros hatásainak új ismerete növeli a szennyezés ellenőrzésének sürgősségét és hangsúlyozza a tétlenség következményeit”.


hunprobalazs