Duguláselhárítás környezetkímélő módszerekkel

Egy kialakult dugulás mindig nagyon rosszkor jön, ám szerencsére számos módszer létezik, amivel a dugulást sokszor pár otthoni praktika alkalmazásával is meglehet szüntetni. Nem kell persze azonnal a vegyszerekre gondolni, vagy van olyan erős kémiai anyagokra, mint a sósav, mely a lefolyórendszert is tönkreteheti, hiszen vannak ettől sokkal kíméletesebb, környezetbarát duguláselhárítás módszerek is.

[adsense_id=”1″]

Már az is épp elegendő, ha csak szétnéz a konyhában. A duguláselhárítás érdekében ott van mindjárt az ecet, a szódabikarbóna, a só, de még a pezsgőtabletta, vagy az egyszerű szénsavas üdítőital is sokat segíthet, épp úgy, mint a kávézacc, ami szintén megoldást jelenthet a dugulási problémára.

Tudni kell, hogy a fent említett szereket nem csak kialakult dugulások esetében alkalmazhatja hatékonyan, hanem megelőzésre is kiválóan alkalmasak. Érdemes kéthetente, vagy legalább havonta egyszer egy kis figyelmet fordítani a lefolyórendszer átöblítésére, hiszen egy jól karbantartott lefolyórendszerben szinte be sem következhet a dugulás.

A duguláselhárítás legjobb módszere természetesen a dugulás megelőzése. Talán nem is gondolná, de már heti egyszeri, forró vizes öblítéssel is rengeteg szennyeződést távolíthat el a lefolyócsövek faláról, így elkerülve a dugulás kialakulását.


hunprobalazs