Édesség fogyasztás, avagy az édes élet veszélyei

Az élelmiszeripar évről évre fejlődik, és ennek következtében azt vesszük észre, hogy az édességek egyre több embert ejtenek rabul. Sajnos tudnia kell, hogy ha rendszeresen nagymértékben fogyaszt édességet, akkor rövid időn belül ez a folyamat függőséget okoz. Ám ha oda figyel, és mértékkel fogyassza a csábító nyalánkságokat, akkor nem károsítja szervezetét.

Az édes élet életmód sok esetben válhat veszélyessé, mivel a túlzott cukor bevitel a szervezetbe egészségtelen életmódhoz vezet. Fontos, hogy oda figyeljen a körülötte élő emberekre is, ezért gyermekének ne édességet adjon, hanem inkább friss gyümölcsöt. A gyümölcs is képes enyhíteni az édes íz iránt érzet vágyat, és a legfontosabb, hogy ez a táplálék rengeteg vitamint, ásványi anyagot tartalmaz. A kristálycukrot helyettesítheti a nyírfacukor, melynek több pozitív hatása van a szervezetre nézve. A nyírfacukor nagymértékben hasonlít a kristálycukorhoz, ám lassabban szívódik fel a szervezetbe, nem okoz fogszuvasodást, viszont energiaértéke a cukoréval megegyező, ezért a fogyasztása a fogyni vágyóknak nem javasolt. Sajnos a,,Dietetikus” termékek se sokkal egészségesebbek, mivel fruktózt tartalmaznak, ami azt jelenti, hogy energiaértékük ugyanúgy magas.

Figyeljen oda ön is az ízlelőbimbóira, azaz ne szoktassa őket az intenzív édes ízhez, az édességek helyett fogyasszon inkább gyümölcsöket, és biztos lehet abban, hogy szervezete megkapja a szükséges vitaminokat. A www.belvarosiorvosicentrum.hu weboldalon még több információt talál az édességekről, és dietetikus orvosunk szívesen válaszol kérdéseire, ha időpontot kér online felületünkön vagy telefonon keresztül. Legyen önnek is fontos az egészsége, ezért fogyasszon minél kevesebb cukor tartalmú ételt.


hunprobalazs