Egy Közép-Európai kirándulás: Prága, Bécs és Budapest

Nem kell valakinek egzotikus helyekre utaznia, ha szép és különleges dolgokat akar látni. Ha valaki erre vágyik, akkor elég, ha ellátogat a leghíresebb Közép-Európai városokba és eltölt bennük egy kis időt. Azoknak az embereknek, akik nem Európában laknak, igazi egzotikumnak fog számítani.

Nem hiába látogatnak külföldi turisták ezrei olyan városokba, mint Prága, Bécs, vagy Budapest. A három említett hely több szempontból is nagyon különleges. Ami mindenkinek megragadja a figyelmét, az a gyönyörű építkezés. Ezek a tipikusan Közép-Európai épületek kitűnően közvetítik a múlt század hangulatát. Szerencsére már egyre nagyobb figyelmet fordítanak a felújításokra is, úgyhogy nem kell attól tartanunk, hogy ezek a csodák majd nem lesznek láthatók a jövő generációinak is. Vegyük sorra, hogy miért is érdemes felkeresni mindenkinek ezeket a helyeket: Prága, Csehország fővárosa köztudottan egy nagyon gyönyörű hely. Az óváros része pedig egyenesen csodálatos! Ha valaki ezt szeretné megtekinteni, akkor semmiképpen nem szabad kihagynia a főteret és a Városházát. Ez már önmagában is nagyon különleges, de az itt levő órának nincs párja az egész világon. Nemcsak az idő múlását lehet nyomon követni rajta, hanem a hónapokat, az évszakokat és a csillagok állását is.

Ha Ausztriában járunk, akkor mindenképpen meg kell néznünk annak fővárosát is. Bécs nemcsak építkezéséről, hanem kitűnő kávézóiról, cukrászdáiról és sokszínű kulturális programjairól is híres. Ezzel együtt jár természetesen az is, hogy rengeteg múzeumba látogathatunk el itt. Tematikájukat tekintve ezek világszínvonalúak. Egyetlen hátrányuk, hogy néha órákat kell sorban állni, hogy bejuthasson az ember. Az utolsó város, amelyet nem szabad kihagyni a felsorolásból, az Budapest. Ez is elsősorban a gyönyörű építkezési stílusáról és a kulturális rendezvényeiről híres. Ha valaki Közép-Európában jár, nem hagyhatja ki ezt sem!


hunprobalazs