Egy olasz vállalat és a környezete

Az Ansaldo Finmeccanica már több mint 140 éve áram előállítással, továbbítással és transzformálással foglalkozik, ezeken a területen a világ egyik vezető vállalata. Ez a cég három fő részből tevődik össze: Ansaldo Energia, Ansaldo Industria (ASI-Robicon) és Ansaldo Transporti. A továbbiakban az Ansaldo Insdustria-val foglalkozom (a továbbiakban ez a „vállalat”), melynek fő tevékenysége az egyszerű elektromos eszközök (villanymotorok, generátorok, stb.) előállításától a bonyolult elektromos struktúrák előállításáig terjed.

[adsense_id=”1″]

A vállalatnak 4000 alkalmazottja van, és az egyik legnagyobb ilyen jellegű cég a világon. Központja Olaszországban található, de jelen van az USA-ba, Németországban, Franciaországban, Nagy-Britanniában, Dániában és Spanyolországban is. 1995-ben komoly problémák jelentkeztek a cégnél. A technika ugyan nagyon sokat fejlődött az elmúlt időszakban, az emberi oldal és a problémák melyekre megoldást keresnek, jelenleg is hasonlóak, főleg a kis és középvállalatoknál.

Ez az eset egy nagyvállaltnál történt, mára a nagyvállalatok többsége már túllépet ezeken a problémákon. Itt a vállalatnál használt PC-k nem voltak hálózatba kötve, így a dokumentumok nehezen voltak elérhetőek az alkalmazottak számára, ezenkívül a redundancia tovább nehezítette a helyzetet. A tervezés folyamatában ekkor még csak elvétve használták a PC-ket, pedig ez a cég egyik fő tevékenysége volt, hiszen az létrehozandó elektromos struktúrákat meg kell tervezni valahogyan.


hunprobalazs