Ékszer divat 2015-ben

A 2015-ös esztendő egyáltalán nem nevezhető átlagosnak az ékszer divat tekintetében. Noha a divatmagazinok címlapjain szereplő ékszerek ritkán mutatnak átfedést azzal, amit a hölgyek szívesen viselnek, mégis érdemes áttekintenünk, mit is nevezhetünk divatosnak 2015-ben.

A túlzó nyakláncok újra virágkorukat élik. Sőt, túlzóbbak, mint valaha. Nagyanyáink ormótlan nyakláncai szinte piskóták azok a darabok mellett, amelyek divatba jöttek az idei nyárra. Némely darabot inkább nevezhetjük mellvértnek, mint nyakláncnak. Hódítanak az aranyos, illetve az arany beütésű olajos színek. Hasonló tendenciák jellemzőek a medálokra is; ezek is kifejezetten nagy mérettel rendelkeznek, amelyek viselése már-már kellemetlennek nevezhető. De hát a szépségért és a divatért meg kell szenvedni – szól a mondás.

A hippi stílus még mindig menő, vagy inkább azt mondhatnánk, ismét divatba jött. Ez legfőképpen a hippi nyakpántokban mutatkozik meg, de a stílus más ékszerek tekintetében is hódít. A kövekkel, tollakkal és színes gyöngyökkel díszített hippi nyakpántok kifejezetten a nyári viselet részét képezték, így már némileg lecsengett az őrület.

Az őszi időszakban is divatosak viszont a felemás fülbevalók. Az elmúlt éveket a tökéletesség jellemezte; a hölgyek igyekeztek minél tökéletesebb darabokat választani és tökéletes összhangra törekedtek mind az öltözetükkel, mind az egyéniségükkel. Egycsapásra megváltozott ez a trend, hiszen idén már a tökéletlennek mondható színes és felemás fülbevalók jelentik a divatos választást. Ha pedig mégis a klasszikusabb fülbevalók mellett tennénk le a voksunkat, akkor a nagymama fülbevalója lesz a befutó. Ez utóbbiak azért is népszerűek, mert a hétköznapokon is remekül használhatók, akár egy komolyabb munkahelyen is, ahol bizonyos konzervatív elvárásoknak kell megfelelni.


hunprobalazs