Érdekes tények a földről

Az emberiség már igen hosszú évezredek óta él a földön, ám még mindig vannak, olyan tények melyet nem tudunk a bolygónkról. Ám ezek a tények olyan fantasztikusak, hogy minden embert arra sarkalhatnak, hogy mégtöbbet megtudjanak a saját bolygójukról.

Mi most összeállítottunk egy listát, amely olyan dolgokat tartalmaz, amelyet eddig garantáltan nem tudunk. Az ózonlyukról bizonyára már Ön is hallott, ám azt biztos nem tudta ezzel kapcsolatban, hogy egyre csak kisebb lesz. Vagyis a kutatások azt mutatják, hogy 2000 és 2015 között a mérete mintegy 4 millió négyzetméterrel lett kisebb. És azóta is csökken a mérete. A következő tény, miszerint a földünkön mért leghidegebb hőmérséklet -89 és -93. Hosszú ideig a -89 volt a csúcstartó, melyet 1983-ban mértek az Antarktiszon. Ám a legújabb kutatások azt mutatják, hogy van ennél még jóval hidegebb is. Ugyan csak az Antarktiszon, ám annak az északi oldalán. Itt mérték a -93, ám kedvező feltételek mellett simán elérheti a -100. A következő tény, akár még furcsának is hangozhat, miszerint a tavasz kb. 3 km/h sebességgel közeledik.

Ezt pedig az alapján állapították meg, hogy a növények különböző helyszíneken mikor virágoznak. A következő állítás, miszerint egy aprócska görög szigeten a talaj szappant tartalmaz. Vagyis Kimoloson, ha esik az eső, akkor az egész szigetet szappanbuborék teríti el. Ez annak köszönhető, hogy a talajban nagy mennyiségű kaolin található, melyet régen a ruhák tisztítására alkalmaztak. A következő érdekesség, melyet biztosan nem tudtál, hogy az Amazonas folyónak van egy földalatti ikertestvére. Ez pedig a Hamza. Amely 4 km-vel a föld alatt található. Közel 6000 km hosszúságú és 400 km szélességű. A földalatti folyó az Atlanti Óceánba torkollik. Ugye milyen érdekes dolgok? És ezzel a kis felsorolással még közel sincs vége.


hunprobalazs