Érdekességek a bal kezes emberekről

Bizonyára minden ember észrevette, hogy a balkezesek számára az élet több nehézséget okoz. A spirállal ellátott füzet megnehezíti a bal kezesek dolgát, de számukra fejfájást jelent az is, hogy írás közben a tinta elkenődik. Hihetetlennek tűnik, de mégis igaz, hogy a bal kezű embereknek számtalan előnyük származik abból, hogy melyik kezük az uralkodó.

A Földön lakó embereknek csupán 12%-a balkezes, azaz tíz emberből mindössze egy ember balkezes. Sajnos a világon minden dolog a jobb kezesek számára lett feltalálva, ezért a bal kezes embereknek kissé nehéz velük boldogulni. Azok az emberek, akiknél a bal kéz uralkodik sokkal függetlenebbnek számítanak, mivel nekik meg kellett tanulni azt, hogy hogyan is éljenek egy olyan világban, amelyben jobb kezesek vannak többségben. A kutatások során az is kiderült, hogy a bal kezes emberek sokkal jobban tudnak egyszerre több dologra figyelni, és általában az IQ szintjük is magas szokott lenni. Megfigyelhető az is, hogy a balkezes emberek óriási eredményeket képesek elérni sportjátékokban, de legfőképp olyan játékokban, amelyeket egyénileg játsszanak.

Rengeteg ember esetében fordul elő olyan alvási zavar, amely során az egyén képtelen alvás közben megmozgatni a lábait, karjait. A szakértők által készített felmérések során kiderült, hogy a balkezes emberek szintje mindegyikénél előfordul ez az alvási zavar. A legtöbb ember megijed, ha horror filmet néz, és ezt követően nehezen tud elaludni, azonban a balkezesek képesek a film minden apró részleténél megijedni. A régen a balkezes gyermekeket erőltették, hogy a másik kezüket használják, de mára már elfogadják, ha egy embernél a bal kéz uralkodik, ezért minden év augusztus 13-án a balkezes embereket ünneplik a világon.


hunprobalazs