Érdekességek a macskákról, melyeket még nem tudsz!

Lehet, hogy még sosem gondolkodtál el azon, hogy a cicád vajon jobb- vagy balmancsos-e, azt viszont tudni kell, hogy a macskák több, mint 40 százaléka mindkét mellső végtagjával egyaránt ügyesen bánik, ami az élelemszerzésnél persze nagyon jól is jön, avagy feltehetően teljesen mindegy melyik mancsukkal “dolgoznak”.

[adsense_id=”1″]

Hogy inkább a hideg vagy meleg ételt szeretik-e? Egyiket sem, ugyanis a cicák nem szeretik, ha túl hideg vagy épp ellenkezőleg túl meleg táplálékot vagy innivalót kapnak, avagy csak egy kicsit melegítsd fel számára a hűtőben tartott konzervet. A cicád biztosan hálás lesz érte, hogy nem forró vagy épp jeges tejjel leped meg, így ha egy kicsit szeretnél neki kedveskedni, akkor ezt érdemes szem előtt tartanod.

A kutyákkal ellentétben a macskák bizony érzékelik a színeket, így ha veszel egy csinos ruhadarabot, amely egyszerre több árnyalatban pompázik, akkor az könnyen lehet, hogy megtetszik a cicádnak, és kiszemeli fekhelynek. A cicákon pedig még a szürkület, sőt az éjszaka sem fog, ugyanis a legrosszabb fényviszonyok mellett is képesek remekül tájékozódni.

Macska

Macska

Lehet, hogy már Te magad is észere vetted, hogy a cicád képes alkalmazkodni kedvedhez, avagy képesek átvenni gazdijuk hangulatát. Ezek a rendkívülien intuitív kis lények elsősorban a hangszínedből képesek megérezni meg a hangulatod, ám a szoros cica-gazdi viszony esetén már szavak sem kellenek. Pontosan ezért, ha meg akarod nyugtatni a macskád, akkor nincs is más dolgod, mint annyi, hogy Te is nyugodtan szólsz hozzá.

Azt persze biztosan hallottad már, hogy a cicák mindig a talpukra esnek és ez bizony így is van. A cicák tényleg a talpukon landolnak, ugyanis esés közben ösztönösen úgy változtatják a testhelyzetüket, hogy megfelelő pozícióban érjenek majd földet. Először a fejüket fordítják megfelelő irányba, aztán a törzsüket, végül a végtagjaikat.


hunprobalazs