Érdekességek a tulipánról

A tulipán a népszerű virágfajták közé sorolható, azonban vannak olyan érdekes dolgok vele kapcsolatban, amelyeket az emberek többsége nem ismer. Egy gyönyörű csokor tulipán képes tavaszt varázsolni a lakásba, ezért a legtöbb ember alig várja, kinyíljanak és megvásárolhatóak legyenek tulipánok.

A tulipán Közép-Ázsiából származik, elsőként Törökországban terjedt el a virágfajta, majd idővel Európa egész területén kereskedni kezdtek vele. Aztán a 17. században Hollandiába is elterjedt a virág, megfigyelhető, hogy mai napig ebben az országban nevelnek a legnagyobb számban tulipánt, ezért is az ország neve hallatán mindenkinek eszébe jut a gyönyörű tulipán. Aki ezt a virágfajtát neveli, az bizonyára kereste már a megoldást arra, hogy hogyan ösztönözze a növényt arra, hogy virágozzon. A megoldás egyszerű, csupán 12 héten keresztül nagyon hűvös helyen, hűtőben kell tárolni a tulipánt. A leghíresebb és legkülönlegesebb tulipán neve „Queen of the Night”, azaz ,,Az éjszaka királynője”, ennek a virágfajtának egészen sötétlila, majdnem fekete a színe.

Sokan azt állítják, hogy a megfelelően gondozott tulipánok szirmait meg lehet enni, azonban nem javasolt az elfogyasztása, mivel elég kellemetlen íze van. A lakásban a virágot hideg vizet tartalmazó magas és természetesen tiszta vázába kell elhelyezni. Mindig figyelni kell arra, hogy a növény a nap egyik részében sem kapjon erős fényt, valamint a hőtől is a lehető legjobban védelmezni kell. A vázában ajánlott rendszeresen kicserélni a vizet, mivel ez által hosszú ideig csodálkozhat a szebbnél szebb tulipánokba. Érdemes különböző színű tulipánokat elhelyezni a vázába, ha szeretné, hogy a lakásába beköltözzön az igazi tavasz, de így elérhető az harmónia megteremtése is.


hunprobalazs