Érdekességek Pakostane-ről

Nincs is jobb annál, amikor a sok munka után egy kis kikapcsolódásra vágyunk és eltöltünk néhány napot egy homokos tengerparton. Horvátország egy nagyon jó úticél és évről évre rengeteg turista látogat el Horvátország szebbnél szebb helyeire. Az egyik legjobb választás pedig Pakostane, ahol garantáltan pozitív élményekkel gazdagodhat az ide látogató.

Pakostane egy aprócska halászfalu Horvátországban, amelyet nagyon könnyű hazánkból is megközelíteni. A kis falucska tökéletes választás nyaralás szempontjából mivel egy kellemes, csendes hangulatú hely, ahol gyönyörű partszakaszok vannak. Pakostane az ország egy igencsak érdekes és különös települése, mivel oldalról víz határolja. A déli részről a tenger, az északiról pedig a Vrana tó veszi körbe a falut. Három sziget fekszik a városka előtt, melyek a helyiek a kereszténység legfőbb erényeiről neveztek el, így lett a szigetek neve Hit, Szeretet és Szerelem. A legkisebb közülük a Hit szigete amely a városi stranddal szemközt fekszik. A szigeten található egy templom is ahol ahová a nők áteveztek és ott imádkoztak, amikor a férfiak halászni mentek.

Pakostane már a rómaiak számára is ismert település volt és egy olyan területről van szó, amely a kőkorszak óta lakott. A rómaiak kikötőket és villákat is építettek ide, és ma is sok helyen felfedezhetőek a régi római villák, mólók és víztörők maradványai. A tizenötödik században a horvát-magyar királyok idejében is fontos település volt. Egy évszázaddal később, a török támadások idején hatalmas várfalat építettek az óváros köré. Annak ellenére, hogy ma már nem kevés látható a római villákból és a régi várfalakról, Pakostane a Biogradi Riviéra egyik legjelentősebb és legszebb települése, ahová minden nyáron a világ minden tájáról érkeznek emberek.


hunprobalazs