Észak-Karolina legszebb helyei

Észak-Karolina valóban tartogat valamit minden turista számára. Ez egy olyan állam, amelyet gyönyörű tengerpartok, lenyűgöző hegyi tájak és sok régi épület vesz körül. A látogatók szabadtéri tevékenységként élvezhetik a túrázást, a hegymászást és emellett megismerhetik az Appalache-kultúra ízét a Blue Ridge és a Smokey hegyekben, de érdemes ellátogatni egy-két észak-karolinai városba is.

A Chimney Rock State Park körülbelül 40 km-re fekszik Asheville városától, mérföldnyi túraútvonala gyönyörű, és megtekinthető itt a 400 méteres Hickory Nut-vízesés. Természetesen ebben az állami parkban a leghíresebb úticél a több mint 300 méteres Chimney Rock néven ismert monolit, amely csodálatos kilátással büszkélkedhet. A látogatók akár a 26 emeletes felvonót is kipróbálhatják, vagy 500 lépcsőn mehetnek fel, hogy elérjék a  tetejét. Ez a park viszonylag új, mivel az Észak-Karolina Közgyűlése csak 2005-ben engedélyezte a megnyitását.

Azok a látogatók, akik olyan helyet keresnek, ahol a sebesség lassabb és nincsenek autók, a Bald Head Island felé kell menniük. Ez a sziget, amely csak a Southport városából saját hajóval elérhető, vagy komppal, 23 mérföldes tengerparttal és visszafogott légkörrel büszkélkedhet. Az egyik helyről a másikra történő utazás a szigeten gyalog, kerékpárral vagy golfkocsival történhet. A sziget tájképei közé tartoznak a mocsarak, az erdők és a Bald Head Island golfpálya. Az Old Salem egy élő múzeum, amely a 18. és 19. században az észak-karolinai Winston-Salem területén élt. Az Old Salem utcáin való sétálással a látogatók  láthatják és megtapasztalhatják az ezen a területen élő morva telepesek kultúráját és különböző szakmáit. Old Salem vendégei megtekinthetik a cipészeket, a fegyvermestereket és a szabókat a saját szolgáltatásaik elvégzésében, vagy különleges áruk elkészítésében.


hunprobalazs