Ételek, melyekkel csak mérgezzük magunkat

Nagyon sok olyan élelmiszert találhatunk a boltok polcain, melyek finomak és mutatósak is egyben, ám cseppet sem nem egészségesek. Ezek mind olyan élelmiszerek, melyek csak etetik magukat, de sokszor azt sem tudjuk, hogy mennyire káros lehet az elfogyasztott élelmiszer.

Nem csak a gyerekek, de bizony nagyon sok felnőtt is rajong a különféle gumicukrokért. A gumicukor tipikusan az a termék, amelyben minden olyan összetevő megtalálható melyre nincs szüksége a szervezetünknek. Vagyis az összetevői között megtalálható az állati eredetű kötőanyag, növényi zselék, színezőanyagok, illetve különféle aromák. A párizsi is egy olyan tömegcikk, melyet szinte minden család fogyaszt. Az ára mindenki számára megfelelő, és ránézésre is igazán jónak tűnik. Ám a párizsi fogyasztásával semmilyen hasznos tápanyagot nem viszünk be a szervezetünkbe. Hiszen megtalálható benne szalonnabőrke, ipari szalonna, szója, illetve különféle vágóhídi maradékok. Persze ezen felül meg kell még említeni a tartósítókat, illetve az ízfokozókat is.

A következő termékek, melyet meg kell említeni a szénsavas üdítők. Szinte minden háznál fogyasztják, talán ennek is a következménye, hogy hatalmas mennyiségben fogy országszerte. Pedig vízen kívül semmi más nem található meg benne, ami jót tenne a szervezetünknek. Ugyanis megtalálható benne tetemes mennyiségű cukor, mesterséges aromák, továbbá tartalmaz még állományjavítókat és szén-dioxidot. A legtöbb gyermek semmit sem hajlandó elfogyasztani tetemes mennyiségű ketchup hozzáadása nélkül. Ez az a termék, amely egy kis oda figyeléssel és jó szándékkal akár egészséges is lehetne. Ugyanis ezeknek a termékeknek az alapanyaga ugyan jobb esetben paradicsom, ám abból is az, amely másra már nem alkalmas. Ám megtalálhatóak benne ízfokozók, cukor és tartósítószer.


hunprobalazs