Európa legszebb és legjobb hoteljei

Európa rengeteg lélegzetelállító folyóval, heggyel, tájjal és kilátással rendelkezik. Ezen kívül viszont a zárt ajtók mögött is rejtőzhet gyönyörűség, például a következő 6 európai hotelben, amelyek a 2015–ös szavazás szerint Európa legszebb szállodái.

A hatodik helyezést Párizs Le Bristol nevű szállodája kapta, amely 1925-ben épült, és a régi világ eleganciáját emeli ki a hatalmas mészkő homlokzattal és ápolt udvarával. A hotel koronaékszere a három Michelin csillagos étterem, az Epicure, amely Nicolas Sarkozy törzshelye. Ha ide látogat, semmiképp se hagyja ki a sült articsókát vagy a szarvasgombás nyulat. Az ötödik helyezett szintén egy párizsi hotel, a Peninsula. A hotel 2014-ben egy 500 millió dolláros renoválás után nyitotta meg újra kapuit, és a hotel máris az egyik legfelkapottabb luxusszálloda lett Párizsban. A negyedik helyezett egy svédországi hotel, a genevai Hotel D’agleterre, amely a Genfi-tó festői partján fekszik. 39 vendégszobájában és 6 lakosztályában színes bútorok valamint eklektikus műalkotások találhatóak.

A harmadik helyezett egy olasz hotel lett, a Palazzo Avino, amely egy 12. századi középkori barokk palota, szobái kézzel készített Vietri csempékkel vannak felszerelve, valamint olasz régiségekkel és bronz kiegészítőkkel. A második helyezett egy angliai hotel lett, a Summer Lodge Country House Hotel & Spa. Úgy hírlik, hogy aki belép a szállodába azonnal egy 19. századi regényben érezheti magát, a rengeteg virágminta és a tapéták miatt. Egy séta a szomszédos vadasparkban egy igazi irodalmi élmény lehet. Európa legszebb hoteljének 2015-ben az olasz Portrait Romát választották, amelyben keveredik a modern és retro design, a lakosztályok pedig apartman-stílusúak. Bár a hotelben nincs étterem, a tetőterasz igazán látványos, ott pedig ízletes finomságokat szolgálnak fel, amelyek felérnek a legjobb éttermek szintjére is.


hunprobalazs