Ezért is jó, ha több nyelven beszélsz

A nyelv összehoz és elválaszt, kultúrákat határoz meg, háborúkat vált ki. Kozmopolita világban élünk, ahol idegennyelveket beszélni nem csak hobbi, hanem elvárás is. Akár munkánk során kerülünk kapcsolatba külföldiekkel, akár messzi vidékekre utazunk, fontos, hogy a kézzel-lábbal való hadonászás helyett pontosan ki tudjuk fejezni magunkat. A nyelvtudásnak a kutatások szerint azonban más előnye is van.

[adsense_id=”1″]

A tudósok szerint, aki több nyelvet beszél, az jobb egészségnek is örvend. Tanulmányok bizonyították, hogy azoknál, akik több nyelvet is folyékonyan tudnak, jóval kisebb eséllyel alakul ki az Alzheimer-kór és a demencia. A nyelvtudás kreatívvá is tesz. A nyelvek elsajátítása és gyakorlása során különféle perspektívákat ismerünk meg, látókörünk kiszélesedik és ügyesebben fogjuk tudni kifejezni magunkat.

A magabiztos nyelvtudás az egyik legjobb önbizalomnövelő. A legkülönbözőbb embertípusokkal kerülhetünk kapcsolatba és alakíthatunk ki ismeretséget, ha rutinosan mozgunk a nyelvek világában. Az önéletrajzban is hangsúlyos szerep jut a nyelvismereteknek. Enélkül ma már szinte labdába se lehet rúgni.

Egy közepes vagy erős nyelvismerettel óriásit lendíthetünk kommunikációs képességeinken. Aki jól kommunikál, az megtalálja helyét és áthidal számos problémát, különbséget, ami emberek között előfordul. Minél több nyelven tudunk, annál több helyen fogjuk otthon érezni magunkat a világban.

 


hunprobalazs