Ezt kell tudni árvízveszély esetén

Árvízveszély esetén számos dologra érdemes odafigyelnünk, hogy a minimálisra csökkentsük az anyagi kárt, illetve a kár lehetőségét. Árvízveszély esetén kiemelt jelentőséggel bír a folyamatos tájékozódás.

Érdemes állandó jelleggel figyelni a híreket és a híradásokat, így azonnal értesülhetünk az aktuális állapotokról, valamint az esetleges kilakoltatási intézkedésekről. Ha árvízveszélyes területen van az ingatlanunk, mindenképpen kössünk olyan biztosítást, ami ezekre az esetekre vonatkozik. A lakásbiztosítások esetében nem mindegyik konstrukció tartalmazza az árvízbiztosítást, így mielőtt ilyen jellegű biztosítást kötnénk, tájékozódjunk alaposan.

Bizonyos esetekben előfordulhat, hogy az elvág minket a környezetünktől és egy időre magunkra magadunk az emeleten vagy a padlásrészben. Ilyen esetekre készítsünk be tartós élelmiszert és palackozott vizet. A segítség valószínűleg idejekorán érkezik, de ha nem szeretnénk elhagyni az ingatlanunkat, mert esetleg féltjük az értékeinket a fosztogatóktól, akkor a megfelelő mennyiségű élelmiszer rendkívül fontosnak bizonyul.

Mentés során mindig tartani kell magunkat az előirányzott sorrendhez. Mindig az emberi élet a legfontosabb, így minden esetben a családtagjainkat, embertársainkat és magunkat mentjük elsőként. Ha biztonságban érezzük magunkat, akkor mentjük a házi kedvenceinket és a haszonállatokat. Végül pedig következhetnek az értéktárgyak.

Ne feledkezzünk meg az embertársainkról. A szomszédságunkban, illetve a környezetünkben lehetnek olyan idős vagy mozgásukban korlátozott személyek, akiknek segítségre van szükségük, hogy biztonságban legyenek. Árvízveszély esetén mindig fordítsunk kellő rájuk figyelmet, szükség esetén siessünk a segítségükre!


hunprobalazs