Fantasztikusan szép tavaszi virágok

A tavasz ideális évszak arra, hogy otthonát és kertjét gyönyörű virágokkal töltse meg. Ilyen sok választás esetén nehéz  kiválasztani a legmegfelelőbb virágokat. Éppen ezért mi kiválasztottuk a legnépszerűbbeket színjeik, szépségük és illatjaik alapján, hátha ez segít önnek a választásban.

Nézzük tehát, melyek a legszebb virágok, amelyek tavasszal nyílnak. A tavasz érkezésének hírnökeként nem csoda, hogy a tulipán a listánk tetején van. A tulipán állítólag a „tökéletes szerelem” szimbóluma. A rózsaszín tulipánok a boldogságot, a jókívánságokat és valakihez való kötődést jelképezik. A jácint igazán kellemes illatú, ezért gyakran használják parfümökben. Mindegyik szín illata kissé különbözik egymástól. A rózsaszín jácint „játékos örömöt” jelent, amely valóban tükrözi a tavasz lényegét. Nem meglepő, hogy az azáleák a még mindig fejlődő szeretet, szelídség, nőiesség és törékeny szenvedély jelképei. A rododendronok családjába tartoznak. Ezek a virágok a honvágyat szimbolizálják.

A pünkösdi rózsa Kínában őshonos és mindenhol nagyra értékelik, ezért gyakran nevezik „virágkirálynak”. Boldog házasság, jólét, szerencse, becsület és együttérzés, ezt jelképezi a pünkösdi rózsa. A nárcisz kora tavaszi virágként új kezdeteket és újjászületést szimbolizál. Ha nárciszt ajándékoz valakinek, az azt jelenti: „te vagy az egyetlen”, és az emberek úgy gondolják, hogy boldogságot hoz. A fréziák Afrikából származnak, ám a világ minden részén megtalálhatóak. A frézia főleg ártatlanságot jelképez, valamint a bizalmat. Ez a tavaszi virág Friedrich Heinrich Theodor Freese – a 19. századi német orvos – nevét kapta. Az árvácska név a „gondolkodást” jelentő „penser” francia igéből származik, ezért jelképezi az emlékezetet, szeretetet vagy csodálatot mások iránt.


hunprobalazs