Féknyereg dugattyú elérhető online

Az autónk egyik fontos eleme a fékrendszer, ami több elemből tevődik össze. Ahhoz, hogy az egész rendszer tökéletesen működjön, minden részének megfelelőnek és jó állapotban kell lennie.

A féknyereg dugattyú a fékrendszer egyik fontos eleme. Ez a fékmunka-hengerben dolgozik, rászorítja a féktárcsára a betéteket. Mindezt a féknyereg tartja a helyén és az egész a tengelyre szerelt féktárcsán ül. A féknyeregben az átlagos autóknál általában csak egy-egy dugattyú dolgozik. Ez alól kivételt képeznek az olyan nagy teljesítményű sportos autók, melyeknél a tervezők már több dugattyús megoldást alkalmaztak. Ez utóbbinak a működési elve egyszerűbb az átlagos autókéhoz képest. A dugattyúk felelősek azért, hogy mindkét oldalról a tárcsára szorítják a betéteket. Ezeket nevezik fix nyergeknek.

Az átlagos autóknál, ahol csak egy dugattyú dolgozik, itt mozgó alkatrészt is találhatunk a féknyeregben. Így tud létrejönni az a folyamat, hogy még a dugattyú az egyik betétet nyomja, a másikat ugyanakkora erővel ráhúzza a féktárcsára. Ez az úgynevezett úszónyereg. Ha az autó fékbetétei elhasználódtak, abban az esetben mindenképp cserére szorulnak. A csere során, mindenképp ellenőrizzük, vagy ellenőriztessük a féknyereg és féknyereg dugattyú állapotát is. Ha a fékdugattyú elhasználódott, és újat kell venni, nem kell megijedni, hisz ez nem kíván tőlünk anyagilag sokat, csak pár ezer forintot. Látogassa meg alkatreszek.hu weboldalt, keresse meg az Ön autójához megfelelő féknyereg dugattyút, majd rendelje meg akár azonnal és mi rövid időn belül, házhoz szállítjuk Önnek. Nálunk nemcsak az átlagos autókhoz talál alkatrészeket, de a kevésbé gyakori gyártmányokhoz is. Ha bármilyen kérdése lenne, kérje ügyfélszolgálatunk segítségét, szívesen állunk rendelkezésére.


hunprobalazs