Figyelj oda befektetéseidre, megtakarításaidra!

Sajnos sokan még ma is bedőlnek az irreálisan magas hozamot, kamatot kínáló tanácsadóknak, de ezek az ügyfelek legtöbbször alaposan pórul járnak. Persze mindenki olyan megtakarítást, befektetést keres, ahol a banki kamat többszörösét kapja úgy, hogy eközben biztonságban van a pénze. Az ember hajlamos elhinni a szép ígéreteket. Ha nem akarunk csalódni, nem akarjuk elveszíteni megtakarításainkat, akkor ne higgyünk első szóra a szép lehetőségeket kínáló személyeknek!

[adsense_id=”1″]

Minden kedvezőnek tűnő ajánlatnak nézzünk utána. Derítsük ki azt is, hogy a magát tanácsadónak nevező személy rendelkezik-e a szükséges engedélyekkel. Tudni kell ugyanis, hogy ma Magyarországon pénzügyi tanácsadást kizárólag csak PSZÁF engedéllyel lehet végezni. Egy szó, mint száz, mindig kérjük el a tanácsadó engedélyét! Ez általában egy kis kártya, ami tartalmazza a tanácsadó nevét, annak címét, PSZÁF regisztrációs számát és a cégnek a nevét, akinek a megbízásából eljár.

Ha ezzel megvoltunk, akkor győződjünk meg róla, hogy a tranzakció mögött valóban hiteles pénzintézet áll-e. Ezt könnyedén megtehetjük a PSZÁF honlapján. Érdemes a cég vezetéséről, menedzsmentjéről is érdeklődni, valamint a már elért konkrét eredményeikről. A pénzintézetnél kérdezzünk rá arra is, hogy valóban van-e olyan megoldása, amit a tanácsadó kínált fel nekünk. A befektetésről referenciákat is kérhetünk. Megkérdezhetjük például, hogy van-e olyan ügyfél, aki már rendelkezik ilyen befektetéssel és hogy van vele megelégedve.

Kérhetünk persze referenciát magáról a tanácsadóról is. Ezt a már meglévő ügyfeleitől érdemes bekérni. Amennyire csak lehet, derítsük ki, hogy a rendelkezésre álló iratok, anyagok hitelesek-e. Ha a fent említett dolgokat  gondosan átvizsgáltuk és meg is értettük, akkor máris tettünk egy lépést afelé, hogy a pénzünk biztonságban legyen.


hunprobalazs