Fincsi Chia Puding

Garantáltan 5 perces édesség vegáknak, mert tisztán növényi alapanyagokból készül! Sokan, ha meghallják, hogy tisztán növényi, gluténmentes desszertet készítek, el sem tudják képzelni, hogy mennyire fimon és laktató, a szervezetünk számára igazán hasznos összetevőkből.

A Chia magról: A harcosok számára a chia mag ideális útravalónak számított, hiszen kis helyen elfért, főzést nem igényel, cserében rengeteg vitamint, ásványi anyagot és fehérjét tartalmaz, ami segített a harcok során az erőnlét megtartásában. Nem csak harcosok, hanem hosszú utazásokra indulók számára is könnyű és tartalmas rakomány volt a chia mag. A mag olyan értékes volt az aztékok idejében, hogy afféle valutaként is alkalmazták.

A mag népszerűségének több oka van. Egyrészt nagyon sok ásványi anyagot tartalmaz, másrészt kifejezetten magas az omega3 és omega6 zsírsav- és antioxidáns tartalma. A chia magban nagy mennyiségben található kalcium, valamint foszfor, kálium, nátrium, cink, réz, mangán is van benne.

Tehát a recept:

1 érett banán -1 evőkanál (ek) holland kakaópor – 1 kk fahéj – fél kk kardamom
1 narancs – felaprózva
3 ek chia mag – 1,5 – 2 dl növény tej – 1-2 ek rizsszirup (vagy más édesítő)
2 ek fagyasztott bogyós gyümölcs (felolvasztva)
2- 3 dl-es üvegpohár

A banánt a kakaóporral, a fahéjjal és a kardamommal összeturmixoljuk. A chia magot 2-3 percre a növényi tejjel hagyjuk ázni, miután magába szippantotta és besűrűsödött, elkezdjük rétegezni ízlés szerint az üvegbe a csodáinkat.
Máris fogyasztható!

Éljen az egyszerűség, és az Öröm! 🙂

Brigi


hunprobalazs