Firenze legszebb helyei

Firenze Olaszország Toszkána nevű régiójának a fővárosa, ami egy nemzetközileg nagyra becsült város, ami nem is csoda, hiszen tele van gyönyörű reneszánsz építményekkel. Mivel a város fontos szerepet játszott a középkor kereskedelmében, Firenzében született meg az olasz reneszánsz mozgalom. Így jöttek létre a hatalmas szabadtéri múzeumok, amelyek turisták millióit vonzzák magukhoz minden évben. Lássuk tehát Firenze legszebb látnivalóit.

Az első hely amit mindenképp fel kell látogatni ha Firenzében jár az Santa Maria Del Fiore, ami egy kupolás templom. Ma ez a templom rendelkezik a világ egyik legnagyobb kupolájával, és a fenséges katedrális 6 évnyi lenyűgöző építészetet és művészetet foglal magába. Homlokzata gyönyörű, gótikus stílusú és piros, zöld, valamint fehér márványból készült. A komplexum magába foglal egy keresztelőkápolnát, illetve egy lélegzetelállító harangtornyot is. A Ponte Vecchio hidat is látnia kell minden Firenzébe látogató turistának. A Ponte Vecchio Firenze legidősebb és egyben legtöbbször fényképezett hídja. A híd három szegmentált ívvel rendelkezik. A híd az etruszkok által épült.

Az Uffizi galériánál is érdemes megállni, ami manapság az egyik legszebb művészeti múzeumként van számontartva. A múzeum ami egykoron palota volt 1560-ban épült. Miután az uralkodó család, a Medici dinasztia lemondott a hatalomról a palotát átalakították művészeti galériává, hogy bemutassa a lenyűgöző reneszánsz gyűjteményt. Végül pedig a Palazzo Vecchio is egy kötelező látnivaló Firenzében, amely egyike Firenze legjelentősebb épületeinek. A palotát a 12. században építették, és otthont adott a Medici családnak, majd 1872 óta múzeumként és városházaként is működik. Az épületben számos gyönyörű freskó, szobor, valamint festett mennyezet található.


hunprobalazs