Fontos a gázóra cseréjét időben elvégezni

A gázóra Magyarországon az egyik leggyakrabban használt mérőműszer, mivel több százezer háztartás fogyaszt gázt, amit a gázóra által elvégzett mérés alapján fizetnek ki.

[adsense_id=”1″]

A gázóra csere gyakori feladata a szakértőknek, mivel a kisebb gázórákat tízévente, a nagyobbakat ötévente kell hitelesítettre cserélni. Ha lejárt a gázóra hitelesítése, akkor mindenképp cserélni kell, a lejárt gázóra mérőinek adatai alapján ugyanis nem lehet számlázni.

A leggyakoribb gázórák belsejében egy többkamrájú dob forog, ami méri a gázfogyasztást, a dob fordulatainak száma mutatja az elfogyasztott gáz mennyiségét. Ahhoz, hogy a gázóra pontosan mérjen, kalibrálni kell. Ha aktuálissá válik a gázóra cseréje, nagyon fontos, hogy ellenőrizzük le az új gázórát, hogy nincs-e rajta valamilyen sérülés, karcolás, lekopott olvashatatlan írás, meglazult csavar. Ha bármilyen hibát észlelünk, azonnal jelentsük be a szolgáltatónál, hogy elkerüljük az esetleges későbbi problémákat. A gázóra cseréjét csak és kizárólag a szolgáltató által megbízott, megfelelő szakképesítéssel és meghatalmazással ellátott szakember végezheti el.

Az esetek túlnyomó többségében a gázórák precíz mérést végeznek, a mérést manipulálni, átállítani szigorúan tilos, ráadásul büntetendő, a gázórát ilyen szempontból hatósági szabályozások védik. A gázóra meghibásodása esetén minden körülmények között szakembert kell hívni, akinek engedélye és gyakorlott tudása van a szakszerű gázóra cseréhez. Semmi esetre sem szabad saját kezűleg megpróbálni kijavítani a meghibásodást.

Ha szükségessé vált a gázóra cseréje, keresse fel a futes-gazszereles.hu internetes weboldalt, ahol teljes megbízhatósággal állnak rendelkezésére egész Budapest és Pest megye területén. Kiváló szakemberek gyors és megfelelő munkát végeznek. Az Ön feladata mindössze az, hogy biztosítsa a bejutást a gázszerelőknek a gázórához az előre egyeztetett időpontban, illetve a későbbi félreértések elkerülése érdekében kövesse figyelemmel a gázóra cseréjét.


hunprobalazs