Fülplasztika az esztétikus kinézetért

Sokan nem is gondolnák, hány embernek van szüksége fülplasztikára. Az elálló fülek nagyon zavarók tudnak lenni tulajdonosa számára.

Fülplasztika sokkal magabiztosabb lehet. Az elálló fül nem csak gyermekkorban zavaró, amikor az embert csúfolják, hanem felnőttkorban is, csak akkor maximum furcsa pillantásokkal szembesül az ember. Az elálló fül az arc két oldalán helyezkedik el, így a megjelenést komolyan befolyásolja. Az elálló fül egy fejlődési rendellenesség, azonban fülplasztika által helyre hozható. A fülplasztika 5-6 éves korig teljesen kifejlődik. A műtétnek felső korhatára nincs. A beavatkozás minden esetben konzultációval kezdődik, ahol az orvos teljeskörű tájékoztatást ad a műtétről. A Belvárosi Orvosi Centrumban a konzultáció teljesen díjtalan, vagyis nem jár költséggel. A fülplasztika helyi érzéstelenítésben történik. A beavatkozás ideje körülbelül két óra, annak függvényében, hogy milyen mértékű korrekcióra van szükség. A műtét során a fül hátsó részén történik a bemetszés, a fülkagyló porca innen korrigálható. Mivel a bemetszés rejtett helyen történik, a műtéti heg nem lesz észrevehető.

A fülplasztikát követően két héttel varratszedésre kerül sor. A lehető legesztétikusabb eredmény érdekében érdemes 2-3 héten keresztül fejpántot hordani, valamint a szakorvos ajánlása alapján négy héten keresztül kímélő életmódot kell folytatni. Az elálló fülre van megoldás, ráadásul ma már teljesen biztonságosak a plasztikai beavatkozások, mindössze minimális kockázattal járnak. A beavatkozásról még több információ és a szakorvos elérhetősége is megtalálható a belvarosiorvosicentrum.hu weboldalról. Akár telefonon vagy online is egyeztethet időpontot a weboldalon keresztül.


hunprobalazs