Furcsa fóbiák

A fóbiák irracionális dolgoktól való, már-már bénító félelmek, amik látványa, gondolata, közelsége rettegést váltanak ki az emberből. Rengeteg különféle fóbia létezik, most a legfurcsábbakat gyűjtöttük össze.

Elképesztő, hogy az ember mennyi mindentől képes félni. Ott van például a gefirofóbia, mely a hidaktól val rettegést jelenti, egy ilyen embert gyakorlatilag lehetetlen átküldi egy hídon, hiszen már a puszta gondolattól is feláll a hátán a szőr. Sokan szeretjük a csillagos eget csodálni, különösen a szerelmes párok, hiszen egy végtelenül romantikus dolog, azonban mielőtt még párodat esti csillaglesre csábítanád, érdemes megkérdezned, hogy nem-e kozmikofóbiás, mivel, ha igen, akkor a végtelen csillagos ég látványától retteg. Talán már hallottál a lábfétisről, amikor az ember teljesen odáig van a lábakért, különösen a lábfejekért. A pesfóbiás emberek viszont, pont, hogy a lábfejek látványát nem bírják.

Sokan szeretik kipróbálni a legújabb fogásokat az étlapról, azonban egy neofóbiás retteg bármiféle új dolog kipróbálásától. A legtöbb embernek van szerencseszáma, azonban vannak, akik bizonyos számoktól készülnek ki. A 13-as számtól való félelmet terdekafóbiának hívják, de akár olyan egyszerű számoktól is félhet az illető, mint a négyes szám, vagyis a tetrafóbia. Érthető, hogy a gonosz száma, vagyis a 666 sem maradhat ki a sorból, ennek a fóbiának már csak a kiolvasásához is fel kell kötni a nadrágot, ugyanis így hangzik, hexakosioihexekontahexafóbiás. Vannak, akik a sírok látványától vannak rosszul, mivel attól tartanak, hogy élve elássák őket. Nekik biztosan nem egyszerű a halottak napi megemlékezés. A fazmofóbiás a szellemektől fél, így valószínűleg az ebben szenvedők sem szívesen látogatják a temetőket.


hunprobalazs