Fűszernövények melyek jótékonyan hatnak az egészségünkre

Ha jól körbe tekintünk, akkor észre vehetjük, hogy számos, olyan növény vesz körbe bennünket, melyek jótékonyan hathatnak a szervezetünkre. A legtöbb fűszernövény is ilyen. Ugyanis egyes fűszernövények tele vannak vitaminokkal és ásványi anyagokkal, amely rendszeres fogyasztása által különböző betegségeknek könnyedén megálljt parancsolhatunk.

Egyik ilyen fűszernövény az oregano. Ugyanis ez a növény nagyon gazdag rostokban, vasban és mangánban. Illetve magas számban megtalálható benne E-vitamin, kalcium és még az omega-3 zsírsav is, ezért is ajánlott a rendszeres fogyasztása. A fahéj, az a fűszer, amely nagyon sok sütemény alapanyagában megjelenik. Melyet cseppet sem bánunk, ugyanis a fahéj több antioxidánst tartalmazz, mint bármely más fűszernövény. Nagyon jótékony hatással van a szervezetünkre, ugyanis csökkenti a koleszterint, illetve a rákos sejtek képződését is meggátolja. A legújabb kutatások még azt is bizonyították, hogy a Parkinson-kór tüneteit is enyhítheti. A rozmaring a következő növény, melyet szeretnénk bemutatni ugyanis nagy mennyiségben tartalmazz olyan ásványi anyagokat, melyekre nagy szűksége lehet a szervezetünknek.

Továbbá megtalálható még benne a kalcium, vas, kálium, folsav, B6, C és az A-vitamin is. Amelyek nagyon jó hatással vannak a szem egészségére. A fekete bors az a fűszernövény, amely szinte minden háztartásban jelen van. Egykor olyan értékes fűszernövénynek tartottak, hogy még fizetőeszköznek is elfogadták. Többek között megtalálható benne nagy mennyiségben mangán, illetve réz. És még ez mellett javítja az anyagcserét és hozzájárul a csontok egészségéhez is. A kurkuma, az a fűszer, amely az aranysárga színéről ismerhető fel és az ízületi gyulladások kezelésében lehet nagy segítségünkre.


hunprobalazs