Gátizomtorna hölgyeknek prevenció és rehabilitáció céljából

A gátizomtorna mindkét nem számára előnyös, azonban mi most a hölgyeket vesszük górcső alá. A gátizomtorna vagy másként PMF nem csak rehabilitáció, de prevenció céljából is tökéletes, ezért érdemes kipróbálni!

Gátizomtorna hölgyeknek igazán előnyös, ugyanis rendkívül jótékony hatással van az altesti izmokra. A hölgyek számára különösen a medence alapi izmokra érdemes hangsúlyt fektetni, mivel igazán fontos szerepet töltenek be. Például segítik a szülési folyamatokat, tartják az alhasi szerveket, ezenkívül a szexuális élet minőségét is befolyásolják. Bizonyos tünetek esetén kifejezetten sokat segíthet a gátizomtorna. Ilyen tünetek például a széklet- és széltartási zavarok, aranyér, megsüllyedt végbél, hüvely és húgyhólyag, vizeletcsepegés, különösen bizonyos tevékenységek közben, valamint végbél és hüvely gyengeség. Az ilyen tünetek a torna által megszüntethetők, sőt meg is előzhetők, így teljesen egészséges nők számára is javasolt, hiszen számos pozitív hatás az eredménye.

Ennek megfelelően gátizomtornát végezhetnek kismamák és anyukák, menopauza idején vagy változókorban lévő nők és szexuális életet élők is. Továbbá nőgyógyászati és urológiai műtétek előtt és után is végezhető a torna. A gátizomtorna a rehabilitáció folyamatát is képes felgyorsítani. Egy szóval számos jótékony hatása. A gyakorlatok nem életkorhoz kötöttek, idős és fiatal egyaránt végig tudja csinálni a tornát. A Belvárosi Orvosi Centrumban a páciensek nem egy általános tornát végeznek, hanem egyénre szabott edzés programot végeznek, amit idővel otthon is tudnak csinálni. Időpontot a belvarosiorvosicentrum.hu weboldalon tud foglalni, de ezt akár telefonon is megteheti a feltüntetett elérhetőségen!


hunprobalazs