Gyermekek személyiségelemeit és kompetencia struktúráját feltáró, komplex vizsgálóeljárás

A személyiség alapján számos következtetés levonható a személy életére nézve. A személyiség tanulmányozására szolgáló élettartam-megközelítéseket és a fontos életkimeneteleket egyre inkább kihasználják, és ez segít megérteni a személyiséggel kapcsolatos életpályákat.

Gyermekek személyiségelemeit és kompetencia struktúráját feltáró, komplex vizsgálóeljárás elérhető a learninginnovation.hu weboldalon, tehát látogasson el hozzánk ha ön is többet szeretne megtudni erről a vizsgálóeljárásról.  Noha rengeteg irodalom van arról, hogy a gyermek személyiségét összekapcsolhatjuk a későbbi életszemlélettel, vannak fontos tudásrések, amelyekre figyelmet kell fordítani, a vizsgálattal pedig ezt küszöbölhetjük ki. Gyerekkorunk jelentős részét iskolai környezetben töltjük. Mint ilyen, fontos megvizsgálni, hogy az iskolában töltött időnk miként befolyásolja későbbi fejlődésünket és viselkedésünket. A személyiségelméletek központi helyet foglalnak el az egyéni különbségek vizsgálatában, a személyiség mögöttes tényezőit felvázoló modellektől kezdve a megértésig, hogy “miként vagyunk másokhoz hasonlóak és mégis egyediek”.

A vizsgálat kiterjed az intelligenciát célzó személyiségi faktorok kutatására is. Ugyanakkor nagy hangsúlyt fektet a felnőtt személyiségre azzal a feltételezéssel, hogy a személyiség kialakulása a gyermekkorban változatosabb, tehát kevésbé releváns pszichológiai szempontból, mint a többi fejlődési terület. Ezzel szemben a kutatások bebizonyították, hogy bár a személyiség kissé dinamikus a gyermekkorban és a serdülőkorban, egyértelműen jelen van és mérhető ezen korábbi korszakban, különösen olyan vonások esetében, mint az extraverzió és a neurotizmus. Ezenkívül a temperamentumot is vizsgálni tudjuk. Ha ön is azt szeretné, hogy megvizsgálják gyermeke személyiségét, akkor nézzen be a learninginnovation.hu weboldalra, hogy megtaláljon mindent erről az átfogó vizsgálatról.


hunprobalazs