Gyógyteák melyek nem hiányozhatnak az otthonunkból

Az őszi és téli időszakban, a hűvös reggeleken nincs jobb egy forró gyógytea elfogyasztásánál. Az mellett, hogy az egész testünk felmelegíti és átjárja, számos jótékony hatással is bír a szervezetünkre.

A gyógyteákkal számos vitamint juttathatunk a szervezetünkbe. Valójában a gyógytea nem is teából készül, hanem különféle gyógynövényekből. Pont ezért a franciák sokkal inkább gyógyital megnevezést, mint a gyógyteát használják. Mivel a gyógytea csak levelek, magvak és gyökerek keverékének a forrázásából készülhet. Egy jól beáztatott gyógytea elfogyasztásával a felhasznált növény minden jótékony tulajdonságát emészthető formában kapjuk. Sokan nem tudják, de egy igazi organikus tea, sokkal egészségesebb lehet, mint számos vitamin komplex. A gyógytea tudomány magyarázatában az mellet, hogy nagyon jótékonyan hat az egészségünkre meg olyan pontokat is találhatunk, hogy van egy szociális oldala is a teázásnak, hiszen megoszthatjuk az embertársainkkal, illetve egyfajta aromaterápiás kezelésben is részesülünk.

A gyógyteát mindig fedett edényben kell elkészíteni, hogy a hasznos illóolajokat mind megőrizze. Amennyiben nem így járunk el, akkor a szobánkban és nem a gyógyitalunkban érvényesülnek a különféle gyógyászati tulajdonságok. Gyógyteákat mindig kiváló minőségű, legjobb, ha organikus helyekről szerezzük be, így lehetünk biztosak abban, hogy javítunk és nem ártunk az egészségünkön. A legfontosabb gyógyteáknak, bormenta, gyömbér, kamilla, Rooibos, citromfű, máriatövis, pitypang és a csipkebogyó tea. Ezek azok, melyek miden háztartásban helyett kell, hogy kapjanak, hiszen a legtöbb problémára megoldást nyújthatnak, mint pl. hasi fájdalom, hányinger, stressz, tisztító hatásúak és tele vannak vitaminnal, így erősítik az immunrendszerünket.


hunprobalazs