Gyönyörű angol idézetek

Sokat szoktunk idézni nagy és jeles emberektől. De ugyanígy rengeteg filmes idézetet is megszoktunk jegyezni. Ezek a frappáns szövegek, végig kísérik az egész életünket. Tanulunk belőlük, megjegyezzük és aszerint cselekszünk, amit ezek a bölcsességek jelentenek.

[adsense_id=”1″]

Az elmúlt évtizedekben a mozikban bemutatott érdekes és látványos amerikai filmeknek köszönhetően szép angol idézetek megjegyzésére nyílt lehetőségünk. Nagy színészek mondtak örök érvényű szövegeket, amelyeket rengeteget tudunk idézni a mindennapokban. Ilyen lehet a híres hollywoodi színész Arnold Schwarzeneggerhez kötődő Terminátoros idézetek, vagy Sylvester Stallone szereplésével készült filmek idézetei. Természetesen egy jó filmnek az alapja a kitűnő forgatókönyv, ezért a szövegírók szerepét is érdemes kiemelnünk.

Manapság mindenkinek vannak kedvenc idézetei, amiket a közösségi portálokon a barátainknak is közzé szoktunk tenni. Ezek az idézetek egy picit a közzétevő jelleméről is adnak egy rövid leírást. Természetesen az éppen közzétett idézeteket a hangulatunk is befolyásolja, hisz szeretteink halála vagy kilátástalanság esetén teljesen mások a gondolataink, mint amikor éppen egy nagy öröm ér minket, például gyerek születésekor vagy utazáskor. A politikusoktól, az országok vezetőitől is tanulunk meg különféle bölcsességeket, ebből a szempontból nagyon híresek az Amerikai Egyesült Államok elnökeihez kapcsolódó angol idézetek.


hunprobalazs