Ha kicsi a konyha, tedd azt nagyobbá

A kicsi konyha esetében fontos, hogy mindent beépíttess, amit csak lehet. Ezáltal kitudod maximálisan használni a rendelkezésre álló teret. Sajnos ez sok esetben borsos árat jelent, de az egyedi konyhabútor még így is a legideálisabb választás, ha hosszú távra tervezel. A beépített konyhabútornak hála az utolsó centiig tudod tökéletesíteni a bútort, sőt a már meglévő használati eszközök is részét képezhetik a konyhádnak, ott, ahol elképzelted azokat.

[adsense_id=”1″]

Érdemes a konyhaszekrényre sok ajtót tervezni, így az esetleges rendetlenséget könnyen elrejtheted. Természetesen nem mindig szerencsés, ha egy az egyben beburkolod ezt a bútort, mert az a bezártság érzetét fokozhatja, így szűkíti a teret. A belső berendezést illetően az a legpraktikusabb megoldás, ha a sok polc és még több fiók ígérkezik. Általuk tudod a legkönnyebben és a legrendezettebben eltárolni a konyhában a szükséges eszközöket, és élelmiszereket.

Ha a konyhabútor már a helyére került, akkor eljött az ideje berendezni a helyiséget. Ha kicsi a munkafelületed, akkor az alapvető főzés is problémát jelenthet. Jó ötlet kisebb-nagyobb akasztókat, kampókat használni, hogy általuk még több helyet szabadíts fel. A pult és a szekrény közötti üres területre kell ezeket felhelyezned. Tegyél rájuk bögréket, vagy sütéshez, főzéshez szükséges evőeszközöket. A mágnes csík is praktikus lehet, általa a kések is látványosan elrendezhetőek.

A modern életvitel mellett sok embernek problémája a kis lakás. Szerencsére az ügyes kezű tervezők megannyi hasznos berendezési tárgyat kínálnak. Ilyen a falra akasztható, majd onnan lenyitható asztal. Ezt akkor tudod bevetni, ha a konyhában szeretnél étkezni, esetleg extra munkafelületre van szükséged a főzéshez. Jó megoldás, ha a konyhabútort L-alakúra tervezed, így ugyanis biztosíthatod, hogy a pulton is tudj étkezni.


hunprobalazs