Ha kisállatod van, takaríts körültekintően!

Sokan azért nem mernek lakásban kisállatot tartani, mert az sok bajjal, bűzzel és felfordulással jár. Kétség kívül jól meg kell gondolni, hogy beengedjük-e az állatot oda, ahol mi is tartózkodunk, vagy sem. A takarítás során ugyanis jobban kell figyelni, szőrteleníteni kell, a szagtalanítást is meg kell oldani. Ha úgy érzed, hogy mindezt vállalni tudod, akkor most adunk pár takarítási tanácsot.

[adsense_id=”1″]

Az alomszag ellen sokan nem tudnak mit tenni, hiszen mindegy, hogy milyen gyakran takarítod, és milyen speciális almot vásárolsz, az alomtálnak mindenképpen lesz szaga, de nem kell, hogy ez feltétlenül bejárja az egész lakást. Az alomtál közelébe érdemes egy adag sót tenni, abba pedig szárított levendulát vagy citrom héjat. A só ugyanis megköti a levegő nedvességét, ami által a kellemetlen szagokat is magába szívja.

A szénszűrő is segíthet az alomban. A vékony szénlapok ugyanis nem csak a hűtőben semlegesítik a kellemetlen szagokat. A lapokat érdemes az alomtálca szellőzőjébe becsúsztatni, hogy ott megkössék a kellemetlen szagokat, mielőtt még azok a levegőbe kerülnének. Ez a módszer teljesen természetes, azaz veszélytelen, de mégis hatásos.

A vizeletszag szintén sokakat elriaszt a benti állattartástól. Amennyiben a rendszeres és alapos tisztítás ellenére is érzed a kellemetlen szagot, akkor érdemes egy szórófejes flakonban összekeverni egy rész szájvizet két rész vízzel, és ezt ráspriccelni az érintett területre. Ha szükséges, a művelet többször is megismételhető.

Természetesen balesetek előfordulnak, így nem kell azonnal kiakadni, ha vizeletfoltot találsz a szőnyegen. Ha megtudod emelni a szőnyeget, akkor tegyél a folt alá újságpapírt, mivel így tisztítás közben a nedvesség nem szivárog át a szőnyeg alatti padlóba. Ha ez megvolt, akkor spriccelj ecetes vizet a foltra, majd erre is tegyél újságpapírt, hogy az magába szívja a nedvességet. Végül szórj a foltra szódabikarbónát, és porszívózd át a területet.


hunprobalazs