Hardanger Pentek – induljon virágzásnak a népművészet!

Önnek is fontos nemzetünk hagyományainak az ápolása? Magáénak érzi népviseletünket és a népi motívumainkkal ellátott tárgyakat? Ismeri a kalotaszegi motívumokat? A válasz legyen akár igen, akár nem, mindenképpen a Hardanger Pentek weboldalán van a helye, ahol, ha még nem tette, akkor megismerkedhet népművészetünk eme csodás mintázataival, és a velük ellátott tárgyakkal.

A népművészet kiemelten fontos azok számára, akik valóban magyarnak érzik magukat, és szeretnék minél tovább ápolni hagyományainkat, és fenntartani nemzeti értékeinket. És mi lenne erre jobb, mint a kézművesség gyakorlása, és az általa készített termékek beszerzése. Hiszen a népművészet keze által készülnek a legszebb terítők, melyekkel felidézhetjük a nagymamáink konyhájának a hangulatát. A kézimunka segítségével állíthatók elő azok a gyermekjátékok, amelyekkel még az elődeink oly nagy áhítattal játszottak. A népművészet alkotja meg azokat a ruhákat, amelyekben nemzetünk legszebb dalait énekelték el, és legszebb táncait ropták el. Mindezt pedig csak úgy tudjuk megőrizni, ha a népművészetet is hagyjuk tovább virágozni. Ezt teszi a Hardanger Pentek is, amely kézimunkával készít egyedi, kalotaszegi motívumokkal ellátott terítőket, sakktáblákat, titkos dobozokat vagy éppen gyermekjátékokat.

Amennyiben tehát Ön is szeretné támogatni a népművészetet, vagy csak szívesen tudna magáénak egy hamisítatlan magyar mintákkal ellátott terméket, akkor látogasson el még ma a Hardanger Pentek weboldalára, amelyet megtalálhat a hardanger-pentek.hu linkcímen. Továbbá elérhet minket a +36 30 446 5282-es telefonszámon és az info@hardanger-pentek.hu e-mail címen, vagy hagyhat nekünk üzenetet a weboldalunkon is. Személyesen megtalál minket Fertődön, a Petőfi u. 12. sz. alatt.


hunprobalazs