Használt ingatlan vásárlás során mire ügyeljünk?

Manapság a többség használt ingatlant vásárol. A többség azért dönt az ilyen ingatlanok mellett, mert olcsóbbak, mint az újépítésűek, valamint mivel már éltek benne, ezért a tulajdonosok a tapasztalataikat is megoszthatják.

[wp_ad_camp_1]

Használt ingatlan vásárlás során nem mindenki van vele tisztában, hogy mire kell figyelni. Sokan csak úgy elkezdenek keresgélni, böngészni a hirdetések között és találomra választanak ki nekik tetsző ingatlanokat. Ha viszont konkrét tervvel rendelkezünk és pontosan tudjuk mire kell odafigyelni, akkor nagyobb eséllyel találhatunk rá az új otthonra. A legtöbb ingatlanokat hirdető weboldal rendelkezik keresővel. Ezeket érdemes használni, ugyanis nagy segítséget jelenthetnek az ilyen szűrők a találatok szűkítésében. Egy-egy ingatlanos portálon akár több száz vagy több ezer hirdetés lehet fent. Ezeket le kell szűkíteni. Először is érdemes azt tisztázni, hogy pontosan mekkora költségkeret áll rendelkezésre.

Minden család más, így nem csoda, hogy az igények is eltérőek. Ha tudjuk mekkora összeg az, amit az ingatlan vásárlásra kívánunk fordítani, akkor elkezdhetjük finomítani a keresést. Például, hogy hol szeretnénk lakást vásárolni. A lokáció különösen a gyermekes családok számára nem mindegy, hiszen az óvoda, iskola, játszótér közelsége igazán fontos. Az is lényeges, hogy hány szoba található a lakásban, hisz a gyerekeknek külön tér kell, különösen a nagyoknak. Ha úgy érzi egyénileg nem elég biztos a dolgában, akkor érdemes ingatlanközvetítő segítségét kérni. Ha megvan az általunk szimpatikusnak talált ingatlan, akkor érdemes a tulajdonosnak feltenni pár fontos kérdést. Úgy, mint például mikor épült az ingatlan, milyen költségekkel kell számolni, mit újítottak fel vagy épp mi szorul felújításra.


hunprobalazs