Hasznos tanácsok kutyatartás előtt állóknak

Mindig is szerette volna egy négylábú kedvenccel megosztani otthonát? A kutyatartás számos rajongót tudhat magáénak, hiszen a kis szőrmókok valóban igazi társsá tudnak válni a hétköznapokban. Mielőtt azonban megérkezik a kedvenc otthonunkba, érdemes átgondolni, hogy valóban készen állunk-e fogadására.

A kutyanevek közötti választás sok esetben nem egyszerű feladat. Mindannyian szeretnénk olyat választani, ami aranyos és ugyanakkor tükrözi a kis kedvenc személyiségét is. Az interneten sokféle kutyanév listával találkozhatunk, így még azok is megtalálhatják az ideálisat, akik korábban tanácstalanul álltak a kutyanév választás előtt. Amint a kis kedvenc megérkezik otthonunkba, nem csak a megfelelő név megtalálása lesz a feladatunk, hanem az is, hogy biztonságos kis fészket alakítsunk ki a négylábú számára. Erre akkor is érdemes odafigyelni, ha lakáson belül tartjuk majd az állatot, hiszen így pontosan tudni fogja, hogy hol az ő helye. Ugyan kétségtelenül kedves a kanapén szunyókáló kutya, de ha az előforduló szennyeződéseket vesszük figyelembe, akkor már korántsem annyira. Ha lehetőségünk van rá, akkor a megfelelő időjárási körülmények között mindenképpen érdemes a szabadban tartani az állatot. Ugyan már mindenféle extrával ellátott, fűthető kutyaházak mellett is dönthetünk, de ha komoly mínuszok vannak kint télen, akkor célszerű inkább beengedni kis kedvencünket.

A másik sarkalatos pont a táplálás szokott lenni. A színvonalas állateledel üzletekben nem véletlen kínálnak korosztályonként különféle tápokat, hiszen egy kölyökkutyának egészen más igényei vannak, mint például a vemhes vagy a már idősödő állatnak.  Törekedjünk magas hústartalmú tápok beszerzésére, ugyanis ezek gondoskodnak igazán kedvencünk energikusságáról és egészségéről. Végül, de nem utolsó sorban ne feledkezzünk meg arról, hogy a felelős állattartás sokkal többet kíván meg a gazdától, mint pusztán a megfelelő táplálék biztosítását. A kutyákra kifejezetten igaz, hogy nagyon fontos számukra a velük való foglalkozás és az odafigyelés. Nem csak a megfelelő körülmények biztosítása fontos, hanem az is, hogy érezzük magunkban a felelősséget, hiszen a kutyavállalással legalább 10-12 évre elkötelezzük magunkat.


hunprobalazs