Hasznos tippek a lányok neveléséhez

A lányok nevelése nem könnyű feladat, hiszen makacsok, önfejűek és néha akaratosak is lehetnek. Éppen ezért mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy a legrosszabb tulajdonságokat kineveljük belőlük. Ehhez most megtudhat néhány hasznos tippet.

Az első és a legfontosabb, hogy Ön legyen a legjobb példa számára, vagy mutasson a lányának egy másik példát akire felnézhet. Hagyja, hogy a lánya teljes mértékben megnézze, megtudja, hogy ki Ön. Mutassa meg a lányának, hogy büszke arra, hogy nőként élhet. Ügyeljen arra, hogy annyi irányt mutasson és annyi időt adjon a lányának, amennyit fiainak adna. Segítsen a lányának felfedezni azokat a dolgokat, amelyeket szeret csinálni, meg akar próbálni, és azokat is, amiket nem szeret csinálni. Erősítse meg, és mutassa meg neki, hogy milyen csodálatos és méltó a lánya az életre.

Hagyja, hogy a lánya önmaga legyen. Hagyja, hogy a lánya szabadon dönthessen a saját dolgairól, ne szóljon bele a döntésekbe. Segítsen a lányának, hogy erős és boldog maradjon a serdülőkorban és rendelkezzen egy erős önképpel. Próbáljon összpontosítani erősségeire, intelligenciájára és problémamegoldó képességére; ne hánytorgassa fel soha a hiányosságait. Bátorítsa a lányát az álmok és célok elérésére, elsősorban az elérhető álmokra összpontosítva. Segítsen neki olyan tulajdonságok kialakításában, amelyeket elsősorban férfias tulajdonságoknak tekintenek: az önbizalom, a matematika és a tudomány, ezek elősegítik az életét. Ügyeljen arra, hogy a lánya produktív maradjon, nem járatlan és pazarló időt vesz igénybe. Bátorítsa a lányát, hogy álljon ki önmagáért, és ne tartsa vissza a nehézségektől, csak készítse fel rá őt. Ösztönözze a lányát, hogy valósághű legyen erősségeivel és gyengeségével kapcsolatban. Végül pedig segítsen neki, hogy helyre jöjjön a váratlan események után.


hunprobalazs