Hawaii legnagyobb szigetei

A Csendes-óceán északi részén fekszik Hawaii, egy szigetcsoport, amely 137 különféle szigetből és szigetecskéből áll. Annak ellenére, hogy a térségben sok kisebb sziget található, Hawaiit elsősorban mindössze nyolc fő sziget jellemzi.

A Hawaii-szigetek közül Kahoolawe a legkisebb és valószínűleg a legkevésbé ismert. Mindössze 11 mérföld hosszú és 9.7 mérföld széles, ez az apró sziget a nyilvánosság számára teljesen korlátozott. A látogatás egyetlen módja az önkéntes munkával kapcsolatos lehetőségek. Ezért Kahoolawe-ben viszonylag kevés lakos van. Úgy gondolják, hogy csak néhány tucat ember él a parton. Most otthont ad a Kahoolawe Island Reserve Commissionnak (KIRC), amely a sziget és a környező vizek környezetének védelmére irányuló természetvédelmi erőfeszítésekkel rendelkezik. Niihau 1864 óta a Sinclair család magántulajdonában van, a látogatás egyetlen módja az, ha felveszi a kapcsolatot az egyik tulajdonossal. Ez a sziget Hawaii egyik legrejtélyesebb szigete. Niihau nyugati oldalán talál egy 200 fős kis törzset is, amelyek hagyományosan minimalista és vidéki életstílusban él.

Bár Lanai a Hawaii-szigetek harmadik legkisebb szigete, még mindig tele van természeti csodával és látványosságokkal. A fehér homokos tengerpartok, a drámai sziklák és a sziklaalakzatok mellett Lanai otthona a 3366 méter hosszú inaktív Lanaʻihale-hegyi vulkánnak is. A sziget 98% -a az Oracle alapítójáé, Larry Ellisoné, míg a fennmaradó 2% Hawaii állam tulajdonában van. Lanai továbbra is kívánatos nyaralási célpont az utazók számára, luxus üdülőhelyekkel, ínyenc éttermekkel és számos világhírű golfpályával. A magasodó tengeri sziklák, a szétszórt mezőgazdasági ültetvények és a vulkáni hegyek által uralt Molokai méret és népesség szempontjából Hawaii ötödik legnagyobb szigete. A központ a Hawaii szigetcsoportban helyezkedik el.


hunprobalazs