Házi gyógymódok a fejfájás ellen

Amennyiben már Ön is tapasztalta, akkor tudja, hogy egy hasogató fejfájás szinte elviselhetetlen lehet. A fejfájás több oknál fogva is jelentkezhet, mint pl. másnaposság, kialvatlanság, migrén, stb.

Ám most nézzük, hogy melyek lehetnek a leghatásosabb ellenszerei, ha nem szeretnénk gyógyszert alkalmazni. Ha fejfájással kell küzdenünk, akkor az akár az egész napunkra rányomhatja a bélyegét. Ugyanis nem tudunk koncentrálni, figyelni és bármivel is foglalatoskodunk abban nem tudunk 100%-ot nyújtani. Egy fejfájás nyilall, szúr, hasogat, rontja a látást, türelmetlené és feszülté tehet bennünket. Mi most mutattunk pár tippet, melyek igazán hatásosak lehet. Az egyik ilyen a masszírozás. Amennyiben a fejfájás a szemkörnyékén jelentkezik, akkor az nagyon zavaró lehet, ugyanis kihatással lehet a látásunkra. Ilyenkor a szemüregünket kell megmasszírozni. A mutató ujjunkkal nyomkodjuk meg, majd kicsit szüneteljünk és kezdjük újra, még nem kezd hatni.

Amennyiben a homlokunk, illetve a halántékunk terültén érezzük a fájdalmat, akkor az legtöbbször a fáradság jele lehet. Ilyenkor is hatásos lehet a masszírozás a problémás területeken. Továbbá hatásos lehet még a mély lélegzetvétel is. Ugyanis az ősi Kínai gyógyászat szerint, ha nem figyelünk a lélegzetünkre, akkor csak pihegünk és így nem jutunk megfelelő mennyiségű oxigénhez. Tehát üljünk le egyenes háttal és vegyünk pár mély levegőt. Az éhség is okozhat fejfájást. Így, ha tisztában vagyunk azzal, hogy az nap még nem vittük be a szervezetünkbe a megfelelő mennyiségű táplálékot, akkor ezen rövid időn belül változtassunk. Hiszen ilyenkor leesik a vércukorszintünk és ennek a következménye is lehet a fejfájás. Szopogassunk el egy kocka csokit, vagy együnk egy kis kenyeret.


hunprobalazs