Hidegben is mesésen tündöklő szobanövények

A mikulásvirág tipikus benti szobanövény. Nem a legkönnyebben gondozható változat, ezt tudni kell róla. A mikulásvirág az elhelyezésre rendkívül kényes, csak akkor fognak bepirosodni a levelei, és megjelenni a bimbói, ha a növény érzékeli a napfényes órák számának a csökkenését. Nem helyezhetjük közel az ablakhoz, mert annak ellenére, hogy fényigényes, tönkremegy a tűző nap hatására. A folyadékpótlással is vigyázni kell, mert megbarnulhatnak, lehullhatnak a levelei.

[adsense_id=”1″]

A krizantém egy tipikus őszi virág, lépten-nyomon találkozhatunk vele. A krizantémot tarthatjuk a szabadban és persze lakásban is, bár utóbbi esetén komolyabb szakértelemre lesz szükségünk. A krizantém évelő növény, télen nem tűri a meleget, sőt a szobahőmérsékletet sem, azaz hűvös helyre van szüksége annak érdekében, hogy majd a következő évben is fejlődjön. Célszerű ősszel megvásárolni a cserepes növényt, gyönyörködni benne a lakásban, majd miután elnyílt, átteleltetni a pincében.

A vitorlavirág meglehetősen igénytelen, ám rendkívül hálás. Akár egész évben, így a hideg hónapokban is gyönyörködhetünk akár hat hétig is tündöklő, hófehér virágaiban. Elviseli az árnyékos helyet, de fényes helyen lesz a legszebb. Rendszeresen kell öntözni, máskülönben nem fog virágokat hozni. Trópusi növény, így a párás környezetet kedveli, amit utólagos permetezéssel meg is adhatunk a számára.

A csarab a legtöbb áruházban megtalálható hangaféle növény. A nagy népszerűségnek örvendő, ősszel virágzó növény díszítő célzattal kerül a bevásárlókocsikba. Nem mindig bírja ki, ha egész évben megpróbáljuk a lakásban tartani, persze számolhatunk díszítő értékével. Akkor csodálhatjuk sokáig, ha átteleltetjük, majd kiültetés után rendszeresen visszanyírjuk. Amíg erre sor kerül, öntözzük lágy vízzel.


hunprobalazs