Hircenter.info a világ híreiről

Önt is érdeklik a világban történő események? Legyen szó sportról, politikáról vagy éppen gazdasági hírekről? Akkor tartson velünk.

Hircenter.info mindig a legfrissebb hírekkel várja a kedves olvasókkal. Amennyiben velünk tart, akkor biztosan nem marad le semmiről sem. Amennyiben a világ legfontosabb politikai híreiről szeretnénk beszámolni, akkor el kell, hogy mondjuk, hogy Donald Trump amerikai elnök nemrégiben tartotta meg az évértékelő beszédét. A legelső terv szerint az amerikai elnök január 29-én szerette volna megtartani a beszédét, ám végül erre február 5-én kedden került sor. Ugyanis Nancy Polis demokrata párti házelnök szóvivője közölte, hogy meghívást az eredeti beszédre, amely az unió helyzetére vonatkozik csakis a részleges kormányzati leállás feloldása után hajlandó elküldeni. A házelnök a csúszást biztonsági okokra fogta, mondván, hogy a kormányzati leállás miatt a  kongresszus biztonsági szolgálatának a munkatársai sem dolgoznak.

Az amerikai elnök évértékelő beszédén meghívott vendégek, törvényhozók és kormánytagok vettek részt. Mindenkori elnök a beszédét a kongresszusban tartotta meg. Az elnöki beszédben szó volt arról, hogy az elnök kétpárti együttműködést sürget a olyan kulcsfontosságú kérdésekben, mint az egészségügy, bevándorlás, kereskedelem, egészségbiztosítás költségeinek csökkentése, illetve az elavult amerikai infrastruktúra megújítása. Várhatóan az ellenzéki pártok az elnöki beszédre választ fogalmaznak meg. A Demokratikus Párt az idén Stacey Abrams georgiai politikust jelölte ki erre a tisztre, hogy válasz levelet fogalmazzon meg a Donlad Trump évértékelő beszédjére. Stacey Abrams lesz az első afroamerikai nő, aki válaszbeszédet mond Amerikában.


hunprobalazs