Hitel felvételekor milyen szempontokat vesznek figyelembe?

Olyan esetekben, amikor úgy érezzük, hogy megszorultunk és sürgős segítségünkre lenne szükségünk, viszont a családhoz és a barátokhoz nem fordulhatunk, akkor a szabad felhasználású hitelek jelenthetik a legjobb megoldást.

Személyi kölcsön szinte ma már bárki számára elérhető, csak az adott feltételeknek kell megfelelni. Nagyon érdekes információ lehet azok számára, akik különösképpen nem jártassak a banki világban, hogy hitel felvétele esetén, ma már az sem jelenthet problémát, ha valakinek nincs fix havi bevétele vagy állandó munkahelye. Ugyanis ezekben az esetekben egy úgynevezett kezesre lesz szükség, aki minden feltételnek megfelel. Így a bank felé ő lesz a biztosíték, hogy az adós törleszteni fogja a tartozását. Ahhoz, hogy valaki pozitív hitelelbírálásban részesüljön fontos, hogy a 18. életévét betöltse. Ám a bankok sokkal inkább szorgalmazzák azon hitelkérelmek jóváhagyását, ahol az adós 25 év feletti. A hitelkérelemnek nem csak alsó, de felső korhatára is van. Vagyis 70 év felett már nem igen ajánlatos a hosszúlejáratú hitelek igénylése ugyanis, nagy valószínűséggel nem fogják pozitív elbírálásban részesíteni.

Amennyiben már rendelkezünk egy meglévő hitellel, melynek a törlesztő részletei ránk várnak, akkor ez sok banknál hátráltató szempont lehet. A bankok ugyanis sok esetben nem szívesen adnak újabb hitelt olyan ügyfélnek, aki már rendelkezik eggyel. Viszont kivételt jelenthet abban az esetben az, ha az adós már jó ideje bizonyítja, hogy a hitelkeret folyósítása nem jelent számára akadályt. Ezen felül még nagyon fontos, hogy a hitel kérelmezője rendelkezzen állandóan bejelentett lakcímmel. Továbbá a bank számára az is fontos információ lehet, hogy milyen cégnél áll munkaviszonyban. Bővebb információk az instacash.hu oldalán.


hunprobalazs