Hiteles energetikai tanúsítvány Budaörs és környékén

Szerencsére ma már a többségnek nem kell magyarázni, hogy miért hasznos az energetikai tanúsítvány és miért kell elkészíttetni. Akiben kérdések merülnek fel a témával kapcsolatban, annak igyekszünk pár támpontot adni, megosztani pár hasznos információt!

Hiteles energetikai tanúsítvány Budaörs és környékén – Mi most Budaörsöt és környékét emeltük ki, azonban az egész országban szükséges elkészíttetni az energetikai tanúsítványt. Hogy mi ennek az oka? Röviden, az, hogy az Európai Unió tagjai vagyunk. Ebből azonban nem sok minden derül ki, így bővebben a válasz az, hogy mivel az Európai Unió kiemelten foglalkozik az energiahatékonysággal, azon is belül a lakások és közintézmények energiahatékonyságával, minden tagországa számára kötelezővé tette az energetikai tanúsítvány bevezetését. A cél, hogy az épületek energiafogyasztása csökkenjen viszonylag rövid időn belül. De, hogy még egy nyomós indokot említsünk, az ingatlan adás-vételénél vagy bérbeadásánál ma már kötelező kellék, meglétét jogszabály írja elő.

Az energetikai tanúsítványra nem feltétlenül kell úgy tekinteni, mint afféle kötelező rosszra, mivel rengeteg információval gazdagodhatunk általa. Azért is hasznos, mert enélkül az ingatlan bérlője vagy vevője ennek hiányában olyan fűtési fogyasztással szembesülhet, amire korábban egyáltalán nem számított. Továbbá az energetikai tanúsítvány nem csak azt mutatja meg, hogy milyen az ingatlan jelenlegi energetikai állapota, de szakértői javaslatokat is tartalmaz az energetikai állapot korszerűsítésére, jobbá tételéhez. Ha bővebb információkra vagy energetikai tanúsítvány elvégzésére van szüksége, akkor látogasson el az energetikai-tanusitvany-budaörs.hu weboldalra!


hunprobalazs