Hogy lesz ügyes és kreatív a gyermek? Fejlesztő játék segítségével

Minden szülő szeretné, ha az ő gyereke lenne a legügyesebb és a legokosabb. De vajon mit tehet ezért? Sok mindent, de van, amit egyszerűen azonnal megtehet…

A megoldás a fejlesztő játék használata. A mai gyerekek kreativitása sajnos némi rásegítő fejlesztésre szorul. Mikor még mi voltunk gyermekek, a meseolvasás nagyon szépen ellátta a feladatot; ki kellett gondolnunk, vajon milyen is lehet a főhős, külső és belső tulajdonságokkal kellett ellátnunk, elképzeltük a ruháját és a jellemét. Ez mind-mind hatékony fejlesztette a kreativitásunkat és a gondolkodási képességeinket.

Sajnos ma már a meseolvasás ritka vendég a gyermekszobákban. Amikor a gyermek kissé már nagyobbacskára cseperedett, a mesék szerepét átveszi a televízió. Természetesen nem kell minden gyermekműsort elutasítanunk, de a helyén kell kezelnünk őket. A rajzfilmek túl sok információval szolgálnak. Minden ingert készen adnak a gyermekek számára; nem kell azon gondolkodniuk, hogy valójában hogyan is nézhet ki a főhős vagy milyen egyéb tulajdonságokkal rendelkezik. A rajzfilm minden kérdésre választ ad, ami a gyermek fejében megszülethet. Így viszont nem dolgozik a gyermek fantáziája, egyszerűen ellustul.

A megoldás az úgynevezett fantáziajátékokban rejlik. Különösen azoknak a gyermekeknek van szükségük rá, akik nem rendelkeznek belsőkép-készítő képességgel. Sajnos ez a jelenség nem ritka, ilyenkor maga a játék folyamata is döcögős, súlyosabb esetben szinte el sem kezdődik. Ilyenkor a szülő segíthet a probléma megoldásában; az együtt töltött minőségi játék rendkívül gyors eredményt hozhat. Néha az is elegendő, ha egy jó ötlettel megalapozzuk a játék menetét. Mindehhez már csak minőségi eszközökre van szükség, amelyek megrendelhetők a fejlesztojatekvilag.hu webáruházból.


hunprobalazs