Hogyan dekoráljunk pampafűvel?

A pampafű, tudományos nevén a cortaderia selloana – az év legújabb (és legmeglepőbb) trendje. Ki gondolta volna, hogy mindenki ilyen hirtelen beleszeret ebbe a fűbe? Ezek a gyönyörű, hullámos búza-tónusú füvek vintage kertekre és lelkipásztori legelőkre emlékeztetnek. Csak egy szár tökéletesen kiegészíti a modern dekorációt: a minimális fehér falakkal mindenekelőtt jobban néznek ki, hiszen a pampa fűszára bolyhos és textúrát kölcsönöz.

Ha rózsaszín virágokkal párosítja a pampa füvet, akkor még modernebb hatást kölcsönözhet lakásának. Ha igazán őszies hatást szeretne kialakítani, akkor tegyen a pampafű mellé néhány fehérre festett sütőtököt, ez az igazi őszies hangulat. A pampafű az asztalterületének magasságát is növeli, és ha ezzel dekorálja asztalát, olyan lesz mintha egy őszi mezőre tekintene. A fekete falak gyönyörűek – és teljesen trendszerűek. De ha igazán drámai hatást szeretne elérni, akkor a fekete fal elé tegyen pampa füvet egy vázába, így érdekes kontrasztot alkot majd, ami elsőre szokatlan lehet, de mégis nagyon divatos. A növény tökéletes kiegészítő, ha misztikus és hangulatos hatást kíván elérni.

Egy kék, vintage vázával és sok buja növényzettel is jó párosítás lehet a pampafű. Lehet, hogy ennek a trend-jobbnak a használata már ismert ausztrál vonás. Ki gondolta volna, hogy ez a búzaszerű virág mindennel jól mutat, akár merész mintával, sárgaréz akcentussal és luxus bársony kárpittal is, ha egy kicsit elegánsabb hangulatra vágyik. Mint azt már elmondtuk, a pampafű nagyon jól mutat rózsaszínnel is, különösen babarózsaszínnel, minél világosabb annál jobb. A pampafű a legjobban talán a túlméretezett állóvázákban mutat a legjobban, ezért szerezzen be egyet még ma. Dekoráljon ön is pampafűvel ha furcsa és különleges dekorációt szeretne otthonában.


hunprobalazs